Fietser (39) neergeschoten in Bleijerheide

Toedracht onbekend, nog geen verdachte aangehouden

Op dinsdag 25 april 2017 werd in de Kokelestraat in Kerkrade een 39-jarige fietser beschoten. De man heeft het overleefd, maar verloor het bewustzijn en belandde met ernstige verwondingen in het ziekenhuis.

Schoten

Het was rond 22.00 uur die avond dat bewoners van de Kokelestraat schoten hoorden. Ze troffen op straat een zwaargewonde man aan, naast zijn fiets. Hij was op dat moment al niet meer aanspreekbaar en is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Onduidelijk

De politie heeft 20 rechercheurs op de zaak gezet, die onder meer sporenonderzoek hebben verricht en met buurtbewoners hebben gesproken. Dat heeft tot nu toe nog niet geleid tot aanhouding van een verdachte. Wat de aanleiding is geweest voor het schietincident is op dit moment ook nog onduidelijk.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft een idee wat de aanleiding of het motief zou kunnen zijn voor dit schietincident?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

De Kokelestraat ligt in de wijk Bleijerheide, tegen de grens met Duitsland. Eén van de mogelijkheden is dat de schutter uit Duitsland komt of daarheen is gevlucht.

Getuigenoproep

Wie die avond van 27 april een verdacht persoon heeft gezien in de buurt van de Kokelestraat, of misschien een auto die u niet kon plaatsen, wordt verzocht dit te melden bij de politie.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft op dinsdagavond 25 april 2017 rond 22.00 uur een verdacht persoon of voertuig gezien in of in de buurt van de Kokelestraat?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Slachtoffer

Ook als u informatie heeft over het slachtoffer, hoort de politie dat graag. De fiets waarop hij die avond reed, is zoals u hiernaast op de foto kunt zien een opvallend exemplaar. Wellicht weet u iets over het slachtoffer dat de politie kan helpen het motief voor het incident te herleiden.Vanuit het buitenland belt u +31 79 345 9876

Help de politie

Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar