Follow-up: dood gevonden baby nabij Schuwacht

Beloning € 10.000

In onze laatste uitzending van 2023 vraagt de politie opnieuw uw aandacht voor baby Mirjam. Zij werd op vrijdag 3 maart overleden aangetroffen bij een eilandje in de rivier de Lek. Er is een beloning van 10.000 euro voor de tip die dit onderzoek oplost.

Bijzondere vindplek

Uit onderzoek blijkt dat het pasgeboren meisje bij geboorte ongeveer 11 pond moet hebben gewogen. Ook gaat de politie er inmiddels van uit dat de baby niet bij het eilandje is aangespoeld, maar dat iemand haar op de latere vindplek heeft achtergelaten.
Dat lijkt erop te duiden dat de persoon die Mirjam achterliet goed bekend is in de omgeving van Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek. In de video bovenaan deze pagina legt de politie uit dat de locatie tamelijk bijzonder is.

Locatie waar het overleden kindje werd gevonden Preloader
Locatie waar het overleden kindje werd gevonden
Locatie waar het overleden kindje werd gevonden Preloader

Ware toedracht

Het DNA van baby Mirjam is onderzocht, maar tot een match met haar ouders heeft dat nog niet geleid. De politie hoopt dat de moeder of de vader zich alsnog meldt of dat iemand anders van zich laat horen die meer weet over wat er met het meisje gebeurd kan zijn.
De politie vermoedt dat er in Lekkerkerk en omgeving mensen zijn die de ware toedracht kennen, maar nog altijd hun verhaal niet hebben gedaan. Heeft u informatie die van belang kan zijn, geef die dan alstublieft alsnog door.

Contact met de politie

Uw informatie doorgeven kan op onderstaande manieren.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar