Follow-up: liquidatie Murat Küçük (41)

Beloning € 25.000

De politie maakt belangrijke beelden openbaar in het onderzoek rond de dood van de 41-jarige Murat Küçük. Naarmate het onderzoek vordert, wordt steeds duidelijker dat het om een voorbereide liquidatie gaat. De uitvoerders daarvan zijn waarschijnlijk twee personen die rijdend op een motorscooter werden gefilmd.

update
teaser-date

31-10-2023 19:29

Eind oktober 2023 is een tweede verdachte aangehouden: een 30-jarige man uit Rotterdam. Het onderzoek loopt door en het is nog altijd mogelijk om met de gouden tip aanspraak te maken op de beloning van 25.000 euro.

Route op beeld

Op vrijdagavond 23 juni 2023 werd het slachtoffer onder vuur genomen op de Wenckebachstraat in Den Haag, net nadat een camera vastlegde dat de twee verdachten vlak achter hem gingen rijden daar in de Molenwijk. Zij reden op een BMW C650 Sport en Murat Küçük in zijn lichtblauwe Renault Twingo.
Uit onderzoek blijkt, zoals te zien op de beelden hieronder, dat het tweetal vanaf de Rijswijkseweg achter Küçük aan is gereden. Ook de route die ze ná de fatale schoten aflegden, is voor een deel gefilmd.

Baken onder auto

De Haagse recherche denkt dat er waarschijnlijk een zogenoemd peilbaken onder de auto van het slachtoffer zat. Met behulp daarvan zouden de daders precies hebben kunnen weten waar Küçük was. Een getuige zag dat na de liquidatie één van de daders onder de Twingo voelde; vermoedelijk om het baken te verwijderen.
Het peilbaken is niet teruggevonden. De politie roept een mogelijke vinder van het apparaat op om zich te melden. Op de foto hieronder ziet u hoe zo’n baken er ongeveer uitziet. Het laatste spoor van de mannen op de scooter is in de wijk Ypenburg; mogelijk is het peilbaken in die omgeving gedumpt.

Voorbeeld van een zogenoemd peilbaken Preloader
Voorbeeld van een zogenoemd peilbaken
Voorbeeld van een zogenoemd peilbaken Preloader

Westvlietweg

De route vanaf de Wenckebachstraat ging, via onder meer de Hoekstraat, over de Nieuwe Tolbrug de Westvlietweg op.
De twee mannen op de motorscooter zijn zijn voor het laatst gezien op de Rinkelwikke in de wijk Ypenburg. Neem contact op als u weet in welke richting ze vervolgens zijn doorgereden.

Aanhouding

Op maandag 9 oktober 2023 heeft de politie een 31-jarige man uit Zoetermeer aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de bestuurder van de motorscooter te zijn geweest.
De politie doet nog onderzoek naar zijn betrokkenheid. Alle informatie over beide mannen op de motorscooter blijft dus erg welkom.

Tippen over dit duo kan desgewenst anoniem Preloader
Tippen over dit duo kan desgewenst anoniem
Tippen over dit duo kan desgewenst anoniem Preloader

Opvallende helmen

Opvallend aan het tweetal zijn onder meer de helmen die zij droegen. Die van de bestuurder lijkt van het merk Boxer en die van de bijrijder is een retro-model van het merk MT. Achterop die laatste staat ‘Urban Retro’.
Zeggen de helmen u iets en/of de combinatie van de twee mannen met de BMW C650 Sport? Geef het alstublieft door aan de politie. Een tip doorgeven kan te allen tijde anoniem of in een vertrouwelijk gesprek met iemand van het Team Nationale Inlichtingen.

Soortgelijke helmen Preloader
Soortgelijke helmen
Soortgelijke helmen Preloader

Eerdere aanslag

De politie heeft aanwijzingen dat het 41-jarige slachtoffer een financieel conflict had. Dat zou mogelijk te maken kunnen hebben met handel in verdovende middelen.
In juli 2022 is een aanslag op Küçüks leven mislukt. In de Rotterdamse wijk Zevenkamp waar hij toen woonde, werd hij in zijn auto beschoten. Sindsdien was hij voortdurend op zijn hoede, maar op 23 juni ging het desondanks alsnog mis. Murat Küçük laat een 3-jarige dochter achter.

Deel uw informatie

De Officier van Justitie in Den Haag stelt een beloning beschikbaar van 25.000 euro voor de tip die deze zaak oplost.

  • Wie weet meer over (een van) de mannen op de motorscooter?
  • Wie heeft informatie over het motief en/of een mogelijke opdrachtgever?
  • Wie weet waar de BMW motorscooter nu kan zijn en/of wie er op 23 juni 2023 over konden beschikken?
  • Wie heeft op 23 juni of in de periode erna een peilbaken gevonden?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar