Getuigenoproep omtrent ernstig zedendelict

Op woensdagmiddag 6 september 2023 is in Park Zuidbroek in Apeldoorn een ernstig zedendelict gepleegd. De politie is na de melding direct op zoek gegaan naar de dader, maar heeft hem helaas niet aangetroffen. Daarom aan u de vraag om mee te denken over zijn identiteit.

Signalement Apeldoorn Preloader
Signalement Apeldoorn Preloader

Signalement

De man die de politie zoekt:

  • heeft een lichte huidskleur
  • heeft een fors/dik postuur
  • spreekt waarschijnlijk accentloos Nederlands
  • droeg die middag van 6 september vermoedelijk zwarte of donkerkleurige kleding.
update
teaser-date

19-09-2023 20:38

Tientallen mensen namen sinds 12 september contact op met de politie, onder wie enkele van de opgeroepen getuigen. Dat leverde nuttige informatie op. Ook heeft een aantal mensen beeldmateriaal beschikbaar gesteld waar de politie mee aan de slag kan.

De kleine stapstenen

Het misdrijf vond daar in het park rond 15.00 uur plaats, in de buurt van wat ‘de kleine stapstenen’ wordt genoemd. De politie kan op dit moment geen verdere mededelingen doen over wat er precies is gebeurd, maar hoopt op uw medewerking om de dader zo snel mogelijk op het spoor te komen.
Iedereen die op woensdag 6 september tussen circa 13.00 en 17.00 uur in Park Zuidbroek is geweest en mogelijk de gezochte man heeft gezien, wordt verzocht zich te melden. Ook als u iets anders is opgevallen dat voor het onderzoek van belang kan zijn, wil de politie u spreken.

Ligging van het park Preloader
Ligging van het park
Ligging van het park Preloader

Specifieke getuigen

Met een aantal specifieke mensen wil de politie heel graag in contact komen. Zij zijn rond 15.00 in de omgeving van de plaats delict gezien en zouden dus cruciale getuigen kunnen zijn. Het gaat om onder anderen een groep fietsers die mogelijk zongen, een man met een zwarte hond, twee wandelende vrouwen – één met licht en de ander met donker haar – en een man met één of twee kinderen. Die man leek op een bepaald moment bijna in het water te vallen..

Park Zuidbroek in Apeldoorn Preloader
Bron: Google
Park Zuidbroek in Apeldoorn
Park Zuidbroek in Apeldoorn Preloader

Uw beeldmateriaal

De politie ontvangt graag alle foto’s of video’s die die woensdagmiddag in (de omgeving van) het park zijn gemaakt. Zelfs als u denkt dat er niets bijzonders op te zien is, wil de recherche uw beelden bekijken.
Beschikt u over beeldmateriaal van bijvoorbeeld een dashcam, uw telefoon of een bewakingscamera? Meld het alstublieft. Direct uploaden naar de politie kan via het online tipformulier.

Vertel wat u weet

Contact opnemen met de politie kan op de volgende manieren:

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar