Gewapende overval Jumbo supermarkt aan de Arkendonk

Iedereen kent de taferelen in een supermarkt die bijna dicht gaat: klanten die nog snel iets halen en personeel dat alvast schoonmaakt.

update

In totaal zijn er 18 tips binnengekomen. Die gingen over de getoonde knoop en jas. Die zou van het merk Stone Island zijn. Ook enkele reacties op het gebruikte automatische wapen en ook de man van de compositietekening zou door mensen gezien zijn.

Dit gebeurde ook op vrijdag 17 januari, rond 20.45 uur, in de Jumbo supermarkt aan de Arkendonk in Oosterhout. Maar op dat moment overvielen ook 2 daders deze supermarkt op een extreem heftige manier. Eén dader had een groot automatisch wapen bij zich, de ander een handvuurwapen. De daders met het handvuurwapen schoot gelijk bij binnenkomst en nam vervolgens een klant en een medewerkster achter de servicebalie onder schot en dwong haar de kassalade te openen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Overval

De tweede dader rent snel naar de kassa’s en bedreigt daar het personeel met een groot automatisch wapen. In een paarse plastic tas die hij bij zich heeft blijkt ook nog een voorhamer te zitten, waarmee hij een rek aan gruzelementen slaat. De kassalades worden leeggehaald en op een bepaald moment stopt de dader die eerst bij de ingang stond zelfs een complete kassalade in een Jumbo bigshopper. Bij hun vertrek vergeten ze nog bijna de voorhamer. En binnen anderhalve minuut vliegen ze de winkel weer uit. Het personeel en de klanten blijven in doodsangst achter.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vluchtroute

Na de overval roept de politie meteen de hulp van buurtbewoners in met een Burgernetbericht. Dankzij hun tips weet de politie al snel dat de daders zijn gevlucht via de Dommelbergenweg en de Rembrandtlaan. Ze reden volgens getuigen op een Puch Zip of Gilera Runner. Uiteindelijk zijn ze uitgekomen in de buurt van de Piet Mondriaanstraat. Op deze plek hebben ze geprobeerd hun kleding te verbranden, maar omdat dat niet helemaal lukte kunnen we u een deel van hun kleren laten zien.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Aangetroffen kleding

Zo vond de politie: delen van een korte zwarte jas en een knoop die bij de jas hoort; een lichtblauw hemdje van Coolcat, maat XS; een Armani spijkerbroek, slimfit, maat 36; een zwarte, gebreide wollen muts; delen van een trainingsjack; een zwarte fleecesjaal en een handschoen van het merk Nike.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Koper voorhamer van de daders

De daders hebben de door hun meegebrachte voorhamer na de overval op de parkeerplaats van de Jumbo achtergelaten. Die blijkt 2 dagen vóór de overval, op woensdag 15 januari, te zijn gekocht bij een winkel in hetzelfde Oosterhout, mogelijk door één van de daders. Van de koper van de hamer is deze compositietekening gemaakt.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent de daders van de overval aan de hand van de getoonde bewakingsbeelden, mogelijk in combinatie met de door hun gebruikte Puch Zip of Gilera Runner?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de daders wellicht op hun vluchtroute gezien en weet waar ze vanuit de buurt van de Piet Mondriaanstraat in Oosterhout naartoe zijn gereden?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent de aangetroffen kleding, mogelijk in combinatie met de daders op de getoonde bewakingsbeelden?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent de man die de door de daders gebruikte voorhamer heeft gekocht aan de hand van de gemaakte compositietekening?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft over de overval horen praten en denkt te weten wie de daders zijn geweest?

Kijk ook eens naar