Gewapende overval King’s Cafetaria aan de Leeuwerikstraat

De daders zijn op drie verschillende momenten op de gevoelige plaat vastgelegd.

update

3 hele serieuze reacties, met een naam, de rechercheurs verwachten snel te kunnen gaan aanhouden. Dank voor uw hulp!

Op dinsdagavond 18 februari 2014 overvallen twee jongemannen King’s Cafetaria aan de Leeuwerikstraat in Ermelo. Ze bedreigen de Chinese uitbater met een mes en vertrekken na korte tijd met de inhoud van de kassa op hun fiets.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Burgernet

Binnen tien minuten nadat de daders waren vertrokken is de hulp van omwonenden ingeschakeld via burgernet. Er is een hele korte oproep verspreid en daar heeft een buurtbewoner op gereageerd. Hij kijkt uit het raam en ziet twee jongemannen met dat signalement en een fiets over de Eksterstraat lopen. Hij belt de tip meteen door aan de politie.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Twee jongens

Die jongens waren helaas niet meer op straat te vinden. De politie houdt er wel sterk rekening mee dat zij de daders zijn geweest. Het is namelijk maar een paar minuten fietsen vanaf de cafetaria aan de Leeuwerikstraat naar de Eksterstraat waar de jongens gezien zijn. Qua signalement kwamen ze overeen met de overvallers en ze hadden dus ook een fiets bij zich.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Daders

Geschat wordt dat de daders allebei niet ouder zijn dan een jaar of 20. Verder droegen ze donkere kleding en hadden ze hun gezichten bedekt. Doordat ze op de fiets waren en in de buurt zijn gezien na afloop, gaat de politie er vanuit dat ze bekend zijn in Ermelo.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Beelden

Ze zijn op drie momenten gefilmd. De eerste keer fietsen ze om twee 19.58 uur langs zonder gezichtsbedekking. De tweede keer dat we ze zien is om 20.20 uur en de derde keer rijden ze vlak voor de overval naar de cafetaria. Dan hebben ze hun gezicht al bedekt.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op dinsdagavond 18 februari 2014 getuige geweest van de overval op King’s Cafetaria aan de Leeuwerikstraat in Ermelo?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden de daders?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de daders voor de overval in de buurt van de cafetaria gezien?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de daders op hun vlucht gezien?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er kort na de overval twee jongemannen met een fiets over de Eksterstraat zien lopen?

Kijk ook eens naar