Gewelddadige dood in 2016 van Mariëlle Markgraaff (37)

Beloning € 15.000

Het slachtoffer werd op 22 februari 2016 gevonden op de Bakelsedijk. Ze liet daar die avond haar hond uit toen een onbekende haar aanviel en met een massief voorwerp tegen het hoofd sloeg.

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

Mariëlle Markgraaf had twee dochters van destijds 10 en 12 jaar oud. Van hun vader was ze net gescheiden. Sinds twee maanden woonde Mariëlle daarom met de kinderen bij haar moeder op een woonwagenkamp aan de Bakelsedijk.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Bakelsedijk

Rond 22.00 uur op die avond van 22 februari 2016 ging ze haar hond uitlaten. Ze liep vanuit het woonwagenkamp linksaf het fietspad van de Bakelsedijk op dat langs een bos loopt. Na enkele minuten keerde ze om om huiswaarts te gaan.Op die terugweg, op slechts tientallen meters van het kamp, is Mariëlle aangevallen. De dader heeft met een nog onbekend, massief voorwerp op haar hoofd ingeslagen. Toen ze rond 22.10 uur werd gevonden, was Mariëlle zo ernstig gewond dat bekenden en hulpdiensten niets meer voor haar konden doen. De 37-jarige moeder overleed ter plaatse.

Getuigenoproep

Over het motief achter het geweld of de aanleiding ertoe is nog weinig duidelijk. De politie zet daarom onverminderd het onderzoek voort en herhaalt de oproep aan mogelijke getuigen om zich te melden.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Zo is er een brommer of scooter gezien, met daarop één of twee personen, die tussen 22.00 en 22.30 uur langs de plek van het misdrijf is gereden. Deze brommer- of scooterrijder en mogelijke passagier kunnen belangrijke getuigen zijn, maar zij hebben zich nog niet gemeld.

Anoniem

Daarnaast wil de politie heel graag spreken met een ieder die op die maandagavond 22 februari 2016 in de buurt van de Bakelsedijk is geweest. Heeft u iets opvallends gezien, maar heeft u dat niet gemeld, doet u dat dan alsnog. Dat kan ook anoniem; telefonisch op nummer 0800-7000 of online via 'M'.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Ook als u een idee heeft over de aanleiding of het motief, wil de politie u graag spreken. Weet u bijvoorbeeld iets over een conflict dat Mariëlle had of bent u er misschien getuige van geweest dat zij met iemand ruzie had, laat het de politie weten.

Uw foto’s of video’s

Was u die avond op de Bakelsedijk of daar in de omgeving en heeft u foto’s gemaakt of gefilmd, dan wil de recherche heel graag uw beeldmateriaal zien. Ook als u zelf denkt dat u ‘niets bijzonders’ heeft vastgelegd, wordt u verzocht uw opnamen te delen in het belang van het onderzoek. Via het online tipformulier is het mogelijk uw materiaal te uploaden, zodat het rechtstreeks bij het rechercheteam terechtkomt.

Beloning

De Hoofdofficier van Justitie in Oost-Brabant heeft een beloning uitgeloofd van 15.000 euro voor de tip die leidt tot oplossing van deze zaak.

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar