Goed voorbereid duo overvalt juwelier Siebel

Twee overvallers bij juwelier Siebel in winkelcentrum Leidschenhage waren wel erg goed op de hoogte van de omstandigheden. Het duo kwam zaterdagochtend 9 februari pas tevoorschijn toen één van de medewerksters de kluis opende.

update

Er zijn twee reacties binnengekomen over deze overvallers. Het onderzoek gaat door.

Rond 09.50 uur dacht het personeel alleen te zijn in de winkel, maar die ochtend hadden de twee mannen op de eerste verdieping al een raam geforceerd.

 
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Nadat één van de medewerksters het alarm had uitgeschakeld, zijn de mannen via de achterzijde de winkel binnen gegaan. Tijdens het openen van de kluis kwamen ze tevoorschijn.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Naast de inhoud van de kluis, waaronder sieraden van klanten, moest ook de inhoud van de vitrines eraan geloven. Uiteindelijk stopten de mannen de kostbare buit in een sporttas.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Wijk Prinsenhof

Ze gingen ervandoor via de achteringang en staken de Burgemeester Banninglaan over, waar ze nog in een botsing raakten met een fietser. Vervolgens renden ze via het fietspad de Burgemeester Keijzerlaan in en zijn ze rond 10.15 uur verdwenen in de richting van de wijk Prinsenhof.

Signalement

Helaas zijn de mannen niet duidelijk in hun gezicht te zien, maar wellicht herkent iemand hen wel aan hun motoriek. Beide mannen spraken Nederlands met een mogelijk Noord-Afrikaans accent. Ze zijn rond 1.80 à 1.85 meter lang.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

De dunste van de twee had een scheur aan de achterkant van zijn jas. Zijn handlanger, de forsere, had zijn broek binnenstebuiten aan. Wellicht had hij dit bewust gedaan om logo’s te verbergen.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet wie de mannen op de bewakingsbeelden zijn?

Sieraden omsmelten

Vermoedelijk is een aantal van de sieraden ergens te koop aangeboden. Een week na de overval zijn er echter ook enkele teruggevonden bij het Event Plaza in het Elsenburgerbos bij het Wilhelminapark in Rijswijk. Er was geprobeerd om deze sieraden om te smelten naar één brok goud, maar daarin zijn de daders niet goed geslaagd. Eén van de gedupeerde klanten herkende in de beschadigde sieraden haar eigendom.De politie komt graag met iedereen in contact die mogelijk iets heeft gezien van een vuurtje of brand in het Elsenburgerbos, bij het Wilhelminapark in Rijswijk.

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar