Granaat en poging brandstichting bij garagehouder

Een garagebedrijf aan de Neringstraat was eind juni het doelwit van meerdere incidenten. Op 26 juni werd er voor het pand een granaat neergelegd. Kort daarna volgde een poging tot brandstichting.

Beide incidenten zijn vastgelegd door bewakingscamera’s van het bedrijf. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er iets opvallends gezien op 26,27 of 28 juni in de Neringstraat in Delft?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Handgranaat

Op de beelden is te zien dat er iemand rond 23.00 uur op dinsdagavond 26 juni de Neringstraat inloopt. De man legt een handgranaat voor het pand neer en sprint daarna weg.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Inspectie

Ruim een uur later, op woensdag 27 juni rond 00.15 uur, verschijnt er wederom onaangenaam bezoek in de straat. De man neust wat bij het pand rond maar verdwijnt kort daarna weer. Het is onduidelijk of de man op de hoogte was van de handgranaat. De man lijkt in eerste instantie een ander persoon: hij draagt een andere jas en heeft een snor.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Mislukte poging

De volgende ochtend treft de eigenaar de granaat aan. De handgranaat is door deskundigen van de Explosieven Opruimings Dienst  (EOD) tot ontploffing gebracht. De garage wordt op last van de burgemeester gesloten. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Poging brandstichting

Ondanks dat de garage gesloten is, verschijnt er de volgende nacht wederom een man in de straat. Op donderdag 28 juni, iets na half 1 ’s nachts, zet een man een gevulde jerrycan neer en gaat ervandoor. Enkele minuten later keert hij terug om zijn plan verder uit te werken. Wanneer dit mislukt, grijpt hij gefrustreerd de spullen en neemt het hazenpad.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet er iets over het motief van de incidenten bij het garagebedrijf aan de Neringstraat in Delft?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent de dader of daders op de bewakingsbeelden?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar