Hernieuwd onderzoek naar dood in 2017 van 42-jarige Olena

Rond 18.00 uur op 24 januari 2017 ontving de Haagse politie een melding over Olena Lyubysheva (42), die bewusteloos was geraakt in haar woning aan de Leyweg. De Oekraïense was ernstig gewond en zou een dag later overlijden in het ziekenhuis.

Die middag zou er een conflict zijn geweest tussen Olena, haar toen 53-jarige vriend en twee vrouwen. De vriend en zijn 24-jarige achternicht werden die avond van de 24e aangehouden. Een dag later volgde de aanhouding van een 32-jarige Zoetermeerse.

Leyweg in Den Haag, waar Olena woonde Preloader
Leyweg in Den Haag, waar Olena woonde
Leyweg in Den Haag, waar Olena woonde Preloader

Vrijgesproken partner

De mannelijke verdachte, met wie Olena samenwoonde, kwam in februari 2019 voor de rechter. Tegen hem werd tien jaar geëist wegens betrokkenheid bij Olena’s dood. Hij zou, niet voor de eerste keer, geweld tegen haar hebben gebruikt met in dit geval een fatale afloop. 
De twee vrouwen waren al eerder op vrije voeten gesteld en als getuigen aangemerkt als getuigen. De 53-jarige voormalige partner van Olena werd uiteindelijk vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs, mede doordat de verklaringen over zijn gewelddadigheden uiteenliepen.

Ze zei ook heel vaak dat ze haar laatste sneetje brood met iemand zou delen. [...] Zij is degene die mij onvoorwaardelijke liefde heeft geleerd.”

dochter over Olena

Praat alstublieft alsnog

De politie zet alles op alles om deze zaak alsnog op te lossen. Daarom doet zij een dringend beroep op getuigen om zich alsnog te melden indien ze dat om wat voor reden dan ook niet eerder hebben gedaan. Heeft u informatie over hoe Olena Lyubysheva zo ernstig gewond raakte en/of wie daarvoor verantwoordelijk was? Neem alstublieft contact op met de politie.
Dankzij voortschrijdende forensische technieken zijn er sporen die de politie nu beter of zelfs voor het eerst kan onderzoeken. Hopelijk leidt dat, mogelijk samen met nieuwe informatie van getuigen, tot een doorbraak in het onderzoek.

Olena Lyubysheva werd slechts 42 jaar oud Preloader
Olena Lyubysheva werd slechts 42 jaar oud
Olena Lyubysheva werd slechts 42 jaar oud Preloader

Help het onderzoek verder

Olena Lyubysheva werd op 24 januari 2017 in comateuze toestand in het ziekenhuis opgenomen. Vast staat dat daaraan een geweldsmisdrijf vooraf is gegaan. Bij haar overlijden een dag later liet Olena een dochter en een zoon achter.
U bent niet strafbaar als u nu met informatie zou komen die u eerder voor zich heeft gehouden. Help alstublieft de politie deze zaak alsnog op te lossen en vertel wat u weet.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de nabestaanden

Leeft u mee met deze zaak? Laat een sterktewens achter.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar