In drie weken vier overvallen vlak bij elkaar

Eind 2022 werden in Apeldoorn in drie weken tijd een cafetaria, een supermarkt en twee tankstations overvallen. Het is niet duidelijk of er één of meerdere daders achter zitten.

Het is niet duidelijk of alle vier de overvallen door dezelfde dader zijn gepleegd. Bij twee van de overvallen is een pistool gebruikt en de locaties liggen vrij dicht bij elkaar. Toch zijn er ook verschillen: de dader droeg telkens andere kleding en schoenen.

Cafetaria

Op zaterdag 12 november 2022 werd een cafetaria aan de Imkersplaats overvallen. De dader bedreigde zowel de medewerkster als een klant en vluchtte met wat geld uit de kassa.

Dekamarkt

Twee jonge medewerkers van de Dekamarkt aan de Havikstraat stonden op donderdagavond 17 november 2022 oog in oog met een gewapende overvaller. Hij eiste geld en bedreigde met zijn pistool ook een klant. Na zo’n 30 seconden vertrok hij met een relatief kleine buit.
De overvaller bij de Dekamarkt had zwart-witte schoenen aan, mogelijk van DSquared2.

Tankshop Shell

Een toen 46-jarige medewerkster van de Shell aan de Laan van de Mensenrechten heeft nog dagelijks last van de overval van woensdagochtend 30 november 2022. De dader, die kwam en vertrok op een scooter, bedreigde de vrouw met een vuurwapen en maakte zo een gering geldbedrag buit.
De man die de Shell overviel reed op een scooter: een Iva Venti 50 met bagagerek.

Waarom doe je iets voor zo weinig geld? Waarom maak je het leven van één iemand kapot? Terwijl jij van een klein beetje geld maar misschien vijf minuten plezier hebt?”

medewerkster Shell

Tankshop Haan

Op zaterdag 3 december 2022 zette een toen 23-jarige medewerkster van tankstation Haan aan de Marchantstraat de bloembakken binnen toen een overvaller naar haar toe kwam. Hij bedreigde haar en eiste dat ze geld uit de kassa pakte.

Deel uw informatie

  • Wie weet meer over de dader(s)?
  • Wie heeft andere informatie over de overvallen?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar