Inbreker ontsnapt op opvallende racefiets

Een inbreker is pas nét binnen bij een woning aan de Rijsterborgherweg wanneer de bewoners thuiskomen. Ongemerkt weet hij via de voordeur naar buiten te glippen. Zijn buit: een laptop.

Dinsdag 26 juni 2018 stalt een vrij kale, blanke man zijn opvallend rode racefiets in een steegje vlakbij de woning. Op het moment dat hij naar binnen sluipt, heeft hij nog geen besef van zijn slechte timing. Want nog geen minuut later komen de bewoners thuis via de achterdeur.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Laptop

Hij weet in de krappe tijd nog snel een HP-laptop, type Spectre, mee te grissen en tegen zijn buik te drukken. Eenmaal buiten maakt hij waarschijnlijk even een ommetje om de laptop weg te stoppen.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent de man op de bewakingsbeelden?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Rode racefiets

Iets later verschijnt hij weer in de straat om de fiets op te halen. De politie vermoedt dat de man vaker inbreekt, want de fiets is bij een eerdere inbraak gestolen. Het betreft een rode ‘Desert Falcon’ racefiets van het merk Bulls, met een wit stuur en twee zwart metalen bidonhouders.

De fiets is al teruggevonden, daarover hoeft u niet te tippen. Heeft u een idee wie de inbreker is, dan hoort de politie dat graag van u.

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar