Inbrekers in huis van overleden Jan van Mullekom

Op donderdagavond 2 november 2023 braken drie personen in bij een huis aan de Lage Brugweg in Helenaveen. In dit huis werd in de zomer van 2022 de 47-jarige bewoner Jan van Mullekom zwaargewond aangetroffen. Hij overleed later aan zijn verwondingen.

De politie wil weten of er op de één of andere manier een verband is tussen de recente inbraak en de dood van Van Mullekom.

Inbraak 2 november

Rond 21.30 uur verschenen drie personen in beeld aan de achterkant van het huis. Ze tikten de ruit van de schuifpui en later die van de garage kapot en doorzochten de woning en de garage. Het is onduidelijk waar de inbrekers naar op zoek waren.
Op het moment van de inbraak was het huis nog steeds verzegeld vanwege het politieonderzoek naar de dood van bewoner Jan van Mullekom in de zomer van 2022.

Onderzoek aan de Lage Brugweg in Helenaveen Preloader
Onderzoek aan de Lage Brugweg in Helenaveen
Onderzoek aan de Lage Brugweg in Helenaveen Preloader

Kenmerken inbrekers

Er was een lange inbreker, een kleine en de derde zit er qua lengte net tussenin. De langste heeft een lichte huidskleur, droeg een blauwe gewatteerde jas, een zwart petje met een wit logo en had ook een wit logo op zijn handschoenen. Zeker twee van de drie inbrekers spraken Nederlands. Hun stemmen zijn opgenomen door de beveiligingscamera.

Jan van Mullekom

De 47-jarige pluimveehouder Jan van Mullekom werd op maandagochtend 11 juli 2022 aangetroffen in zijn huis, zwaargewond door mishandeling. Hij overleed zes dagen later in het ziekenhuis. Van Mullekom liet twee jonge kinderen achter.

Motief

Het is niet duidelijk waarom het slachtoffer zo is mishandeld. De politie houdt er rekening mee dat hij inbrekers betrapte of dat het een uit de hand gelopen roofoverval betrof. Voor zover bekend had Van Mullekom geen noemenswaardige conflicten, niet zakelijk en niet privé.

update
teaser-date

16-01-2024 20:28

Na de inbraak in Helenaveen in Noord-Brabant is in de nacht van 2 op 3 november ingebroken in het nabijgelegen Grashoek in Noord-Limburg. Van die tweede inbraak, bij een kwekerij aan de Venweg, ziet u hieronder de camerabeelden.

De politie houdt er sterk rekening mee dat de daar gefilmde verdachten ook betrokken waren bij de inbraak in Helenaveen. In Grashoek werd behalve kostbaar tuingereedschap een bedrijfsbus gestolen: een Ford Transit Tourneo, waarop het logo stond van het bedrijf Themaplant.

Help de politie

De politie wil graag informatie over de dood van Jan van Mullekom en probeert te achterhalen of er een link is tussen dat misdrijf en de recente inbraak.

  • Wie zijn de personen die inbraken op 2 november?
  • Wie heeft informatie over de dood van Jan van Mullekom?
  • Wie weet meer over de inbraak ’s nachts bij het kwekersbedrijf in Grashoek?
  • Waar kunnen de uit Grashoek meegenomen bedrijfsbus en/of het buitgemaakte tuingereedschap nu zijn?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar