Inbrekers scheuren met hoge snelheid door Nederland

Kledingzaak Auckland Casuals aan de Engestraat in Deventer werd in de nacht van zondag 29 op maandag 30 maart 2020 geplunderd door inbrekers. De daders scheurden er daarna met hoge snelheid vandoor in een witte Volkswagen Golf.

Een maand eerder werd in Oss een soortgelijke inbraak gepleegd. De politie houdt er daarom rekening mee dat de daders bij een landelijk opererende bende horen.

VW Golf met logo op zijkant Preloader
VW Golf met logo op zijkant
VW Golf met logo op zijkant Preloader

VW Golf met opdruk

Op bewakingsbeelden is te zien hoe een witte Volkswagen Golf wordt gebruikt bij de inbraak in Deventer. Eerst maken de daders binnen twee minuten voor duizenden euro’s aan kleding buit. Daarna stappen ze rond 03.20 uur in de witte Volkswagen Golf. Opvallend is het grote logo op de zijkant van het voertuig.

Geflitst met vals kenteken

Zodra de buit binnen is, scheurt de Golf er met een enorme vaart vandoor. De auto wordt geflitst op de N234 – tussen Soest en Bilthoven – met een snelheid van 178 kilometer per uur. In nog geen 24 minuten tijd wist de bestuurder dus een afstand van meer dan 80 kilometer te overbruggen. De kentekenplaten waarmee de Golf is geflitst, zijn eerder gestolen van een ander voertuig.

Golf met valse kentekenplaten Preloader
Golf met valse kentekenplaten
Golf met valse kentekenplaten Preloader

Het lijkt erop dat de Golf is doorgereden richting Bilthoven of Utrecht; mogelijk zijn de daders bekend in deze regio.

Enorme buit

Er zijn in Deventer meer dan 120 jassen gestolen van de merken Woolridge, Ralph Lauren, Scott, Armani, Tommy Hilfiger en Krakatau. 
Ook werden 46 jassen meegenomen van het merk Arc-teryx en 30 van Parajumpers. Wie heeft er zo'n partij aangeboden gekregen of weet waar de jassen op dit moment zijn?

Inbraak Oss

In de nacht van dinsdag 25 op woensdag 26 februari veroorzaakten inbrekers ook veel schade bij een kledingzaak in Oss. Ook hier vluchtten ze met hoge snelheid in een Volkswagen Golf richting Utrecht.

Help de politie

  • Wie heeft het voertuig die nachten ergens zien rijden? 
  • Wie weet iets over de daders?
  • Wie weet of de gestolen jassen ergens te koop zijn aangeboden?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Hart onder de riem

Om de getroffen winkeliers een bericht te sturen, gebruikt u onderstaande link.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar