Inbrekers slepen loodzware kluis uit woning Platinastraat

Het lukte twee mannen om donderdagavond 30 januari 2020 in te breken in een woning aan de Platinastraat in Apeldoorn. Ze wisten een loodzware kluis buit te maken met daarin kostbare en dierbare inhoud.

update
teaser-date

16-06-2020 21:03

Er zijn sinds de uitzending twee tips binnengekomen waarbij ook één naam is genoemd. Bedankt!

De politie heeft inmiddels één van de mannen, een inwoner van Ede, aangehouden, maar is nog op zoek naar zijn handlanger. Herkent u de man op de beelden? Geef het alstublieft door aan de politie.

Bewakingscamera van buren

De inbraak gebeurde die avond rond 19.00 uur. Dankzij een bewakingscamera van de buren zijn er beelden van de daders. Nadat ze de omgeving hebben verkend, zijn ze via de ventilatie aan de zijgevel het platte dak op geklommen. Door het badkamerraam te forceren lukte het ze om binnen te komen.

Rolex-horloge

In de loodzware kluis bewaarde de bewoner onder andere een Rolex-horloge dat hij voor zijn pensioen van zijn werkgever had gekregen. Ook een groot geldbedrag en sieraden van overleden familieleden waren opgeborgen in de kluis.

Slachtoffer met het Rolex-horloge Preloader
Slachtoffer met het Rolex-horloge
Slachtoffer met het Rolex-horloge Preloader

Wie herkent de tweede inbreker?

De man die nog wordt gezocht, lijkt grote oren te hebben die iets van zijn hoofd afstaan. Herkent u de man op de beelden? Geef het alstublieft door aan de politie.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Hart onder de riem

Om de gedupeerde bewoner een bericht te sturen, gebruikt u de link hieronder.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar