Lichaam gevonden van vermiste Jihad Jafo uit Enschede

Op zondag 22 mei 2022 werd in een kanaal bij het Overijsselse dorp Bruchterveld het stoffelijk overschot ontdekt van de 32-jarige Jihad Jafo uit Enschede. Hij werd al sinds 6 december vermist. De politie gaat er vooralsnog van uit dat Jihad door een misdrijf om het leven is gekomen.

update
teaser-date

24-01-2023 20:46

Op maandag 23 januari 2023 hield de politie een 46-jarige inwoner van de gemeente Twenterand aan. Deze man wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Jihad Jafo. Het onderzoek loopt door en de politie sluit zeker niet uit dat er nog een of meer aanhoudingen zullen volgen.

Bij iemand in auto gestapt

Het slachtoffer woonde met zijn vrouw en drie kinderen aan de Grasjuffer in Enschede. Daar werd hij die maandagavond 6 december rond 19.30 uur door een vriend opgehaald.
Bij de rotonde aan de Euregio en Sleutelweg zou Jihad volgens de vriend uit de auto zijn gestapt. Sinds dat moment heeft niemand meer iets van Jihad vernomen. Wel gaf later op de avond zijn telefoon een signaal af in Den Ham.

Jihad Jafo Preloader
Jihad Jafo
Jihad Jafo Preloader

Wie heeft Jihad tussen 6 december en 22 mei nog gezien? Hij zou bij de rotonde aan de Euregio en Sleutelweg bij iemand in de auto zijn gestapt. Als iemand dat heeft gezien heeft of Jihad nog gesproken heeft, hoort de politie dat graag.

Ter hoogte van Het Lijntje

Jihads lichaam werd in een pakket aangetroffen in het kanaal Almelo - De Haandrik, ter hoogte van Het Lijntje. De politie wil weten wie dat pakket in het water heeft gezien. In de periode voordat het lichaam gevonden werd, kan het stroomopwaarts zijn gezien, ten noorden van die vindplek.

Heeft u daar in de periode voor zondag 22 mei iets verdachts gezien, hoort de politie dat heel graag van u. Zag u in de omgeving bijvoorbeeld mensen of voertuigen die er niet ‘thuis horen’, neem alstublieft contact op.
Ook als u iets weet over waar Jihad Jafo tussen 6 december en 22 mei kan zijn geweest, wat er in die periode met hem gebeurd kan zijn en/of met wie Jihad mogelijk nog contact heeft gehad, wil de politie u heel graag spreken.

Vindplek lichaam Jihad Jafo bij Bruchterveld Preloader
Vindplek lichaam Jihad Jafo bij Bruchterveld
Vindplek lichaam Jihad Jafo bij Bruchterveld Preloader

Deel uw informatie

  • Wie weet of vermoedt iets over het motief of de aanleiding om Jihad Jafo iets aan te doen?
  • Wie heeft informatie over de verdwijning van Jihad Jafo en/of wie daarbij mogelijk betrokken is of zijn geweest?
  • Wie weet iets over de omstandigheden die tot Jihads dood hebben geleid en/of wie daarbij betrokken kan of kunnen zijn geweest?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Tippen vanuit het buitenland (lokaal tarief): +3179 - 3459800

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar