Liquidatiepoging Iraanse man (55) op klaarlichte dag

Het slachtoffer wordt vrijdag 6 april beschoten wanneer hij zijn auto parkeert op de Amalia van Solmslaan. De man weet op tijd de rondvliegende kogels te ontwijken.

update

In de week na de uitzending helaas slechts 1 tip. De daders zijn vermoedelijk in Doetinchem geweest om een auto te stelen, in Delft om de aanslag te plegen en in Heusden om de auto te dumpen. Wie heeft hen gezien?

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

Schoemakerstraat

Als vaste klant is hij rond 09.45 uur vanuit zijn woning in Den Haag onderweg naar een koffietentje aan de Schoemakerstraat in Delft. Het slachtoffer voelt zich al een tijdje niet veilig en parkeert uit voorzorg zijn auto een straat verderop.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Achtervolging

Zijn gevoel blijkt juist; op camerabeelden is te zien hoe het slachtoffer vanuit Den Haag wordt achtervolgd door een witte Peugeot 308 stationwagen. De bestuurder van die auto zit hem met slechts met 37 seconden verschil op de hielen.

Schutter

Zodra de man rond 10.00 uur parkeert, arriveert naast hem de witte Peugeot. De schutter die uit het voertuig stapt, richt direct zijn vuurwapen en schiet. De Iraniër weet weg te duiken en de kogel te ontwijken. Hij rent vervolgens zigzaggend weg in de richting van het koffiehuis. Een tweede kogel mist hem ook. Het slachtoffer verwondt zijn hand, maar overleeft de aanslag.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft iets gezien op vrijdag 6 april omstreeks 10.00 uur op de Amalia van Solmslaan in Delft?

Nassaulaan

Zodra de dader beseft dat zijn poging is mislukt, scheurt hij samen met zijn handlanger weg in de richting van de Nassaulaan. Ze verdwijnen hier vervolgens uit het zicht. Er is van hen geen duidelijk signalement.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Gestolen auto

De Peugeot van de mannen is eerder op dinsdag 20 februari gestolen in Heelweg, vlakbij Doetinchem. Toen zaten er de originele kentekenplaten op met de combinatie KF-925-Z. Op het moment van de aanslag gebruikten de bestuurders valse platen met het kenteken 2-XKX-66. Er rijdt zo’n identieke auto rond met dat kenteken, maar de eigenaar daarvan heeft niets met deze zaak te maken.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de witte Peugeot 308, met kenteken KF-925-Z of met het vervalste kenteken 2-XKX-66, gezien tussen 20 februari en 6 april 2018?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Heusden

De daders dumpen de Peugeot nog diezelfde dag op de Bokhovenseweg in Heusden. Daar wordt, bijna 12 uur na de aanslag in Delft, de auto volledig uitgebrand aangetroffen. Mogelijk heeft het voertuig voor het uitbranden nog uren rondgereden of ergens een tijd stilgestaan. Heeft u die Peugeot 308 met dat vervalste kenteken 2-XKX-66 gezien op 6 april, meldt u dat dan s.v.p.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft iets gezien van het in brand steken van de Peugeot op de Bokhovenseweg in Heusden?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar