Man (58) overleden na aanrijding en mishandeling

Een 58-jarige man liep zondag 29 oktober omstreeks 13.30 uur op de stoep van de Verlengde Morsestraat in Winterswijk toen hij werd aangereden door een man in een auto. Die man stapte vervolgens uit en sloeg de man met een voorwerp – mogelijk een hamer – op zijn hoofd. Het slachtoffer overleed de volgende dag aan zijn verwondingen.

update

In Duitsland is een 36-jarige Duitser gearresteerd bij een controle aan de grens van Oostenrijk en Duitsland. De Golf is nog steeds niet terug gevonden.

Getuigen zagen dat de dader reed in een blauwe Volkswagen Golf, met het Duitse kenteken BO-MD7777. De politie weet op welke naam de auto staat geregistreerd, maar of dit ook de bestuurder zondag was weet ze nog niet. Ook de auto zelf is nog verdwenen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Schade aan de auto

De blauwe Golf is volgens getuigen ernstig beschadigd geraakt bij de aanrijding. Zo is de voorruit aan de kant van de bijrijder en het rechter voorwiel mogelijk beschadigd. Het zou kunnen dat de auto geen grote afstand meer kon rijden door het defect aan het voorwiel. Mogelijk is die dus nog in de buurt van Winterswijk achtergelaten. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vluchtroute

De dader kwam vanuit de Scholtenenk de Verlengde Morsestraat inrijden. Daar volgde de aanrijding en aanval op het slachtoffer. Toen de dader weer in de auto stapte, reed hij verder en sloeg linksaf de Laan van Hilbelink op. Aan het einde daarvan is die vermoedelijk over de Bataafseweg richting de N319 gereden. 

Help de politie

  • Wie heeft die blauwe Golf Duits kenteken gezien of weet u waar die nu is?

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar