Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Man met mes overvalt cafetaria Mercatorplein

Op zondagavond 14 april 2019 rond 22.25 uur werd een medewerker van cafetaria Charly aan het Mercatorplein in Apeldoorn overvallen. Een uur voor sluitingstijd stond plotseling een man voor hem met een groot mes.

update
teaser-date

15-10-2019 20:22

Er kwamen bijna dertig tips binnen over deze overvaller. De meeste tips gingen over zijn kleding en zijn opvallende handschoenen. De politie weet inmiddels waar die handschoenen vandaan komen. Ook zijn er mogelijke namen genoemd. Bedankt, het onderzoek gaat door!

Gezien door getuige

Een getuige heeft de vermoedelijke dader zowel zien komen als gaan. De overvaller kwam aangelopen vanuit de richting van de bushalte aan de Nobelstraat. Zo’n twintig seconden later rende hij de andere kant op richting de Edisonstraat. 

Overvaller cafetaria Apeldoorn Preloader
Overvaller cafetaria Apeldoorn Preloader

Kenmerken overvaller

  • Tussen 17 en 25 jaar oud
  • circa 1.80 tot 1.85 meter lang en slank postuur
  • vrij zware stem, sprak accentloos Nederlands
  • donkere regenjas met logo op de linker mouw
  • bruine gympen en blauwe latex handschoenen
  • gewapend met een groot koksmes.

Bewakingsbeelden

Behalve in de cafetaria is de man op de Edisonstraat vastgelegd door een bewakingscamera. Doordat zijn capuchon inmiddels af was, is te zien dat de man een lichte huidskleur lijkt te hebben. Ook heeft hij kort, licht haar en/of is hij kalend.

Uit de buurt

De politie houdt er rekening mee dat de overvaller mogelijk uit de buurt komt, omdat hij op een behoorlijke afstand van het Mercatorplein nog lopend is gezien.

Geringe buit

Omdat dit niet de eerste keer was dat de cafetaria werd overvallen, hanteert de eigenaar verschillende veiligheidsmaatregelen. Eén daarvan is het regelmatig afromen van geld uit de kassa. Daardoor was de buit voor de overvaller gering.

Help de politie

  • Wie herkent de overvaller?
  • Wie heeft hem mogelijk voor of na de overval gezien?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun het slachtoffer

U kunt via de link hieronder een bericht achterlaten voor het slachtoffer.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar