Middenstanders in centrum doelwit van aanslagen

In mei en juni 2018 zijn er meerdere aanslagen gepleegd op diverse panden in de binnenstad van Delft. Het is onduidelijk of er een verband is tussen de incidenten.

update

De politie verrichtte op 12 en 13 juni drie aanhoudingen in deze zaak. Terwijl twee verdachten nog vast zitten, loopt het onderzoek door.

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

In de nacht van 11 op 12 juni 2018 werden een sieradenwinkel en een horecazaak beschoten. Begin mei werden een coffeeshop en een zonnestudio getroffen door kogels. En halverwege mei werd bij de eerder getroffen coffeeshop een handgranaat tot ontploffing gebracht, net als bij een coffeeshop een paar straten verderop.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

12 juni: twee beschietingen

Rond 04.30 uur werden twee panden, aan de Beestenmarkt en de Molslaan, beschoten door een man op een scooter. De schutter gebruikte hierbij een automatisch wapen.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft iets opvallends gezien in het centrum van Delft in de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 juni rond 04.30 uur?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent de schutter op de bewakingsbeelden?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Omweg scooterrijder

De schutter kwam aanrijden over de Nieuwe Langendijk, die overgaat in de Oude Langendijk. Vervolgens reed hij de Jacob Gerritstraat in en toen via de Burgwal naar de Beestenmarkt en de Molslaan. Mogelijk heeft hij een stukje omgereden vanwege een vergissing in de route. De politie komt graag in het bezit van meer camerabeelden van die vroege ochtend. Mogelijk staat er iets op dat van belang kan zijn.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de man op de scooter zien rijden in de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 juni?

17 mei: handgranaten

Coffeeshop The Future is gevestigd aan de Peperstraat. Iets verderop aan de Breestraat zit Coffeeshop The Game. Op donderdag 17 mei rond 05.15 uur werd bij beide zaken een handgranaat tot ontploffing gebracht. Door de rondvliegende metalen balletjes uit de granaat werden meerdere panden beschadigd en raakte een voorbijganger gewond aan het gezicht.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Op bewakingsbeelden zijn twee mannen te zien op een scooter, mogelijk een Peugeot Speedfight. Mogelijk zijn deze mannen zelf gewond geraakt door de ontploffing.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet meer over de daders op de scooter?

8 mei: beschieting

Een week eerder, op 8 mei rond 04.00 uur, was coffeeshop The Future aan de Peperstraat ook al doelwit. The Future en de naastgelegen zonnestudio Sun Style werden in de vroege ochtend beschoten.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft iets gezien dinsdagochtend 8 mei en/of donderdagochtend 17 mei in de Peperstraat of Breestraat in Delft?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

De schutter rende richting de Koornmarkt en stapte daar in waarschijnlijk een zilvergrijze Volkswagen Polo, met een opvallend zonnedak. De auto werd later nog gezien in de Breestraat en op de Brabantse Turfmarkt.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft informatie over de dader van 8 mei, die in vermoedelijk een Volkswagen Polo wegreed richting de Koornmarkt?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie reed er in die Volkswagen Polo met zonnedak op dinsdagochtend 8 mei en waar is die auto nu?

Motief onduidelijk

Het is vooralsnog onduidelijk wat het motief van de daders is. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de incidenten.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft camerabeelden waarop mogelijk relevante informatie staat?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar