Mishandelingen in de Prins Bernhardstraat

Niemand durft iets te zeggen over een groep jongeren die zich al geruime tijd intimiderend en agressief gedraagt.

update

In de vroege ochtend van dinsdag 3 mei 2016 zijn vier jonge mannen tussen de 17 en 22 jaar in Asten gearresteerd, mede door tips van kijkers. Mogelijk volgen er meer aanhoudingen.

In de carnavalsnacht van zaterdag 6 februari 2016 is een groep jongeren binnen twee uur betrokken bij drie ernstige incidenten in de Prins Bernhardstraat in Asten. Rond 02.00 uur die nacht wordt een vriendengroep lastig gevallen door de groep. Eén van de vrienden (20) krijgt rond 02.20 uur plotseling een harde duw en gaat met zijn hoofd dwars door een ruit van een deur heen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Slachtoffer

Zijn halsslagader is net niet geraakt, maar hij is er slecht aan toe.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er in de carnavalsnacht van zaterdag 6 februari 2016 rond 02.20 uur getuige geweest van het duwen van een jongen (20) door een ruit in de Prins Bernhardstraat in Asten?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Eerder incident

Een uur daarvoor had dezelfde groep jongeren op de Prins Bernhardstraat al een man beroofd en zwaar mishandeld. Ze zijn op hem gaan zitten en hij is tegen zijn hoofd geschopt.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er iets gezien van de mishandeling en beroving een uur daarvoor op de Prins Bernhardstraat?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Groep

De politie heeft een vermoeden wie er bij de groep horen. Het zijn allemaal jonge mannen uit Asten zelf, die zich bijna onaantastbaar lijken te voelen. De politie draait al langer een onderzoek op hen, maar hen concreet aanpakken is lastig, omdat maar weinig mensen iets over ze durven te vertellen.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er informatie over de groep jongeren?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Getuigen

De politie doet een oproep specifiek naar getuigen die gezien hebben wie het slachtoffer door die ruit heeft geduwd.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Verdachte

De politie wil sowieso meer weten over een jongen die bij alle drie de ruzies betrokken leek. Dat was een jongen met een zeer donkergetinte huidskleur, vrij klein, maar 1.65 m lang, met een donkere pet en jas, en daaronder droeg hij mogelijk een rode trui.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie kan er meer vertellen over de zeer donkergetinte, kleine man?

Kijk ook eens naar