Mislukte overval man (85) in zijn huis aan de Achtmaalseweg

Als 2 overvallers te maken krijgen met een te snelle hoogbejaarde man en een onverwachte vechtersbaas kiezen ze eieren voor hun geld.

Dinsdagochtend 14 april rond half tien zit een 85-jarige man in zijn keuken een krantje te lezen. Omdat hij slecht ter been is krijgt de oudere man af en toe hulp van een kennis. Zo ook die dinsdagochtend. Ze zitten samen aan de koffie als de bel gaat. De bewoner is wat verbaasd als hij door het zijraam een pakketbezorger ziet staan, maar doet toch open. Direct daarop wordt hij door twee mannen met bivakmutsen hard naar binnen geduwd. Ze willen geld en dreigen met een vuurwapen. Met name de kennis geeft zich niet zomaar gewonnen en vecht van zich af. Zo hevig dat beide overvallers nodig zijn om hem in bedwang te houden. Dat is het moment dat de dappere 85-jarige man zijn kans grijpt en naar buiten vlucht. Het wordt de overvallers kennelijk te heet onder de voeten en zonder buit gaan ze ervandoor.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op dinsdagochtend 14 april tegen 09.30 uur getuige geweest van de gewapende woningoverval aan de Achtmaalseweg in Zundert?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Daders

Eén van de daders was vermomd als DHL medewerkers. De twee wekten de indruk dat ze een pakketje kwamen brengen om er zo voor te zorgen dat de bewoner open zou doen. Zulke bedrijfskleding is nergens te koop, mogelijk hebben ze het gestolen of van iemand gekregen.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent de daders aan de hand van de bewakingsbeelden mogelijk in combinatie met de plaatsen Breda en Roosendaal?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet hoe ze aan die officiele DHL kleding kwamen?

Bewakingsbeelden

Bij een nabij gelegen huis hingen bewakingscamera’s. Daarop is de aankomst van de overvallers te zien en dat ze gericht op het huis van het slachtoffer afgingen.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet waarom juist deze man slachtoffer is geworden van de overvallers?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

BMW

Op de bewakingsbeelden is ook te zien dat ze die ochtend reden in een zwarte BMW uit de 1 serie.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft gezien dat de BMW werd achtergelaten op de parkeerplaats van begraafplaats Zegestede in Roosendaal?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Gestolen

Die auto is op 11 april 2015, 3 dagen voor de overval, gestolen vanaf de Marksingel in Breda.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft iets gezien van de diefstal van de BMW vanaf de Marksingel in Breda?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vindplek

Op 18 april, 4 dagen na de mislukte overval, is de BMW teruggevonden. Hij stond toen op de parkeerplaats van begraafplaats Zegestede aan de Rucphensebaan in Roosendaal.

Kijk ook eens naar