Mogelijk nieuw spoor in onderzoek gewelddadige overval op echtpaar

Opsporing Verzocht Preloader
Beloning € 10.000,- (tienduizend euro)

Op zaterdagmiddag 17 december 2016 werd een echtpaar extreem gewelddadig overvallen in hun woning. De man des huizes werd hierbij van dichtbij beschoten. Er is een mogelijk nieuw spoor ontdekt in het onderzoek naar de daders.

update

Dinsdagochtend 6 november werd een 37-jarige verdachte uit Vlaardingen aangehouden. Meer informatie blijft welkom.

Zo’n 19 uur na de overval overhandigde het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam aan de politie een kogel die ze uit iemands lichaam hadden verwijderd. 

Na uitvoerig onderzoek blijkt die kogel afkomstig te zijn uit het vuurwapen waarmee is geschoten bij de overval in Harderwijk.

Geen melding

Het is de politie nog niet duidelijk of de persoon uit wiens lijf de kogel is gehaald, iets met de overval te maken heeft gehad. Overigens is er geen aangifte gedaan of melding gemaakt van een schietincident.De politie houdt er sterk rekening mee dat er een verband is tussen de twee incidenten.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet wie de persoon is die zich in het Rotterdamse EMC-ziekenhuis liet behandelen aan een schotwond?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Overval Harderwijk

Die zaterdag 17 december 2016, iets na 17.30 uur, zat het echtpaar net aan het avondeten. De drie overvallers wisten ongemerkt hun woonwagen aan de Deventerweg binnen te komen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Ze gebruikten extreem geweld tegen de slachtoffers en waren op zoek naar geld en een kluis. De man (68) werd meerdere malen gericht beschoten en ook zijn vrouw (65) werd bedreigd.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Zwarte VW Golf 5

De daders zijn gevlucht in een zwarte Volkswagen Golf 5, bouwjaar 2004. Uit onderzoek is gebleken dat ze over de A28 richting Amersfoort zijn gereden.

Signalementen

De slachtoffers hebben een beschrijving van de overvallers gegeven. De dader met het pistool kwam jong over, is rond 1.70 meter lang en is tengere gebouwd. Hij heeft zwart haar en droeg donkerkleurige kleding en gymschoenen.Zijn handlanger met het dubbelloops geweer is een stuk langer; zo’n 2 meter. Hij droeg een soort wit, katoenen masker, een zwarte jas, een spijkerbroek en gymschoenen. Hij heeft donkere ogen en een normaal postuur. De derde overvaller kwam ook jong over en is rond 1.70 meter lang. Hij heeft een tenger postuur en had donkerkleurige kleding aan.

Beloning

Er is een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet wie er verantwoordelijk zijn voor de woningoverval op 17 december 2016 in Harderwijk?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar