Moord Robert Voorhorst (48) op de Akkerbergstraat

Beloning € 15.000

Midden in een woonwijk worden tientallen kogels afgevuurd.

Op woensdagochtend 3 september 2014 wordt Robert Voorhorst (48) in zijn auto op de Akkerbergstraat in Zwolle doodgeschoten. Om 05.45 uur stapt hij in zijn auto om naar zijn werk in Utrecht te gaan, wanneer hij onder vuur wordt genomen met een automatisch wapen. Hij wordt nog naar het ziekenhuis gebracht, maar sterft daar even later aan zijn verwondingen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Verdachte auto

Bij een rotonde vlakbij de Akkerbergstraat is een auto gefilmd die heel snel langsrijdt. Dat is precies op het moment dat de daders van die aanslag gevlucht moeten zijn. In deze auto zit of zitten mogelijk de daders. De politie wil heel graag weten wie daar rond 05.45 uur ook zo’n auto heeft gezien en of mensen weten wat voor auto dat is.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Volvo V50

Er is een getuige die een Volvo V50 heeft gezien en op zondag 7 september is er een brandende Volvo V50 achtergelaten gevonden op de Knarweg in Lelystad. Het is niet bekend of deze auto met de moord te maken heeft, maar de timing is wel heel opvallend.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Gestolen

De auto blijkt in januari 2014 te zijn gestolen in Lelystad en had toen het kenteken 14-RD-SB.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op woensdagochtend 3 september 2014 om 05.45 getuige geweest van de moord op Robert Voorhorst (48) in zijn auto op de Akkerbergstraat in Zwolle?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er meer informatie over een mogelijk motief?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet er meer over een mogelijke persoonsverwisseling?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de daders voor tijdens of na het schieten gezien?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er in de dagen of weken voor de moord in de omgeving iets opgevallen dat met de zaak te maken kan hebben?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er na de moord rond 05.45 uur bij een rotonde vlakbij de Akkerbergstraat een auto, mogelijk een Volvo V50, met hoge snelheid zien rijden?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet, mogelijk aan de hand van de bewakingsbeelden, wat voor een auto dat was?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de Volvo V50 in Zwolle gezien, misschien ook wel in de periode voor woensdag 3 september?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op zondag 7 september getuige geweest van het achterlaten en/of in brand steken van de Volvo V50 op de Knarweg in Lelystad?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er in januari 2014 getuige geweest van de diefstal van de Volvo V50 met het kenteken 14-RD-SB in Lelystad?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Slachtoffer

Robert Voorhorst woonde samen in de Akkerbergstraat met zijn vrouw en hun kind. Hij had daar een goede reputatie. Hij was sociaal en leek met niemand problemen te hebben. Hij was een echte horecaman. Hij had in het verleden een aantal café’s in Zwolle. Nadat hij die moest verkopen werkte hij als kok.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Motief

Het slachtoffer is in het verleden wel met politie en justitie in aanraking geweest. De laatste jaren was hij echter, zover bekend, niet betrokken bij criminele zaken. Als mensen daar andere informatie over hebben, hoort de politie dat graag.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Verwisseling

Er gaan geruchten dat het om een persoonsverwisseling zou gaan. Voorhorst was geliefd in de buurt en niemand daar kan zich eigenlijk voorstellen dat iemand hem dit zou willen aandoen. Er is geen enkel concreet bewijs dat het om een verwisseling zou gaan, maar als mensen daar wel aanwijzingen voor hebben dan wil de politie graag met ze spreken.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Daders

De politie heeft nog niemand gesproken die de daders daadwerkelijk heeft gezien, voor tijdens of na het schieten. Mochten er wel mensen zijn die iets is opgevallen, bijvoorbeeld in de dagen of weken ervoor, dan moeten ze dat meteen bij de politie melden.

Kijk ook eens naar