Moslimgezin geïntimideerd door vernielingen

Geen aanwijzingen dat de slachtoffers een conflict hebben

update

15 tips kort na de uitzending, vooral over de mogelijke herkomst van het slachtafval. Tot nog toe geen aanwijzingen die naar een verdachte leiden.

Tot drie keer toe maakt in Zwolle een onbekende man zich schuldig aan vernieling met een sterk intimiderend karakter. Voor het huis van een islamitisch gezin laat hij varkensresten achter op hun auto én steekt hij de banden lek. Het gezin ervaart de acties als zeer bedreigend.

Bedrijf aan huis

Het gezin woont aan de Alm. De vrouw des huizes is ondernemer en heeft haar bedrijf aan huis. Ondanks politieonderzoek in die richting is niets gebleken van enig conflict dat iemand in de familie zou kunnen hebben. Er is dan ook geen enkele aanwijzing wat de beweegredenen van de dader zijn.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft een idee wat het motief van de dader kan zijn?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vastgelegd

Dankzij de beveiligingscamera die het gezin aan de gevel heeft, zijn alle drie de incidenten vastgelegd. De eerste keer dat de dader wordt gefilmd is op 3 juli 2016. Te zien is hoe hij met plastic handschoenen aan iets uit een tas haalt en dat door de brievenbus propt. Daarna smeert hij zijn handen af aan een velg van de auto van de bewoners. Het blijkt te gaan om varkensafval.

Op 9 januari 2017 wordt opnieuw een man, mogelijk dezelfde, gefilmd bij het huis. Hij steekt deze keer alle vier de banden van de auto lek.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Foto's

Drie weken later, op 30 januari, neemt hij ruimer de tijd voor zijn onverklaarde actie. Hij drapeert varkensresten op de auto en maakt daar vervolgens een paar foto’s van. Dan maakt hij met een mes een rondje om de auto heen om alle banden lek te steken, waarna hij verdwijnt.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Bij het eerste incident, op 3 juli 2016, keek de dader kort in de richting van de camera. Te zien is dat hij toen een snor en een sikje had. Verder is het duidelijk dat hij aan slachtafval weet te komen, een link die mogelijk kan helpen de dader te identificeren.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft een idee over de identiteit van de dader?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar