Mysterie rond dood gevonden man bij Oesterdam

De politie heeft meer informatie achterhaald over de dode man die op zaterdagochtend 17 oktober 2020 werd gevonden bij de Oesterdam bij Tholen. De identiteit van het slachtoffer léék bekend, maar levert extra vragen op.

update
teaser-date

05-11-2020 07:39

De identiteit van het slachtoffer is dankzij een tipgever waarschijnlijk bekend. Het zou gaan om een 49-jarige man uit Colombia.

Uw tips over de omstandigheden rond de dood van de man zijn nog zeer welkom, net als informatie over hoe zijn lichaam op de vindplek terecht is gekomen en wie daarbij mogelijk betrokken zijn geweest.

Valse identiteit

Onderzoek naar de vingerafdrukken van het slachtoffer wees uit dat hij Orlando Jaimes zou zijn, een 50-jarige man uit Venezuela die tussen 2005 en 2009 in België woonde. Uit navraag bij de Venezolaanse autoriteiten blijkt echter dat de man toch iemand ánders moest zijn. Hij maakte, in elk geval in die periode 2005-2009, gebruik van een valse identiteit. De echte Orlando Jaimes is al eerder overleden.
De foto bovenaan deze pagina komt van het vervalste paspoort dat het slachtoffer gebruikte en is van al vijftien jaar geleden.

Mogelijk achtergelaten

Het slachtoffer had diverse verwondingen, waaronder in het gezicht, zeer vermoedelijk als gevolg van ernstige mishandeling.
Hij had een normaal postuur en was zo’n 1.73 meter lang. Mogelijk is de man ergens anders om het leven gekomen en is zijn lichaam naar de latere vindplek vervoerd en daar achtergelaten.

Gevonden in de buurt van de Bergsediepsluis Preloader
Gevonden in de buurt van de Bergsediepsluis
Gevonden in de buurt van de Bergsediepsluis Preloader

Bergsediepsluis

De man werd aangetroffen op de stenen bij het haventje aan de Tholense kant van de Oesterdam, bij de tweede loopbrug daar in de buurt van de Bergsediepsluis. Mogelijk heeft zijn lichaam enige tijd in het water gelegen en is het bij eb op het droge achtergebleven. De politie doet nog onderzoek naar stromingen om erachter te komen waar precies in de omgeving het lichaam kan zijn achtergelaten.

Help de politie

  • Hoe is de man om het leven gekomen en wie was of waren daar mogelijk bij betrokken?
  • Hoe en mogelijk door wiens toedoen is het lichaam van het slachtoffer bij de Oesterdam beland?
  • Wie is op 17 oktober of in de dagen ervoor in de omgeving van (de parkeerplaats ter hoogte van) de Bergsediepsluis geweest?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Tippen vanuit het buitenland (lokaal tarief): +3179 - 3459876

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar