Nederlandse inbreng op Europese ‘Most Wanted’-lijst

De Europese opsporingsdiensten Europol en ENFAST vragen uw aandacht voor maar liefst 93 voortvluchtige verdachten – en voorál voor drie mannen die een band met Nederland hebben. Allen worden beschouwd als lid van een criminele organisatie.

Voor vaste kijkers is Jos Leijdekkers een oude bekende. De gouden tip over diens verblijfplaats kan nog altijd een beloning van 75.000 euro opleveren. Hij staat op de meest recente Europese ‘Most Wanted’-lijst, net als Paulo Li Dos Santos en Edwin Marcelino Wright.

Edwin Marcelino Wright (63)

Edwin Marcelino Wright komt van Curaçao en werd geboren op 26 april 1959. Hij is vuurwapengevaarlijk en staat erom bekend dat hij, mede door drugs- en alcoholgebruik, onberekenbaar kan reageren. Benadert u hem dus onder geen beding zelf, maar waarschuw direct de politie als u Wright ziet of weet waar hij kan zijn.
Deze veroordeelde voortvluchtige moet nog 1.305 dagen de cel in voor betrokkenheid bij grootschalige handel in cocaïne. Een schuilnaam die hij wel eens heeft gebruikt, is ‘Edwin Jackson’.

Wright (links) en Dos Santos Preloader
Wright (links) en Dos Santos
Wright (links) en Dos Santos Preloader

Paulo Li Dos Santos (55)

Vanwege afpersing, drugssmokkel en het leiding geven aan een criminele organisatie heeft Paulo Li Dos Santos nog een gevangenisstraf openstaan van 1.312 dagen. Bijnamen van deze gezochte man van Aziatisch-Portugese afkomst zijn onder meer ‘Pui-eh’, ‘Yes Shawn Cheng’ en ‘Ah Sam’.
Dos Santos, geboren op 8 mei 1967, runde veel van zijn criminele zaken vanuit Nederland. Behalve Nederlands spreekt hij in elk geval Engels en Mandarijn.

Help de politie

Wie weet of vermoedt iets over de verblijfplaats van Paulo Li Dos Santos, ‘Bolle’ Jos Leijdekkers of Edwin Marcelino Wright?
Uw informatie delen kan natuurlijk anoniem of middels een vertrouwelijk gesprek met iemand van het Team Nationale Inlichtingen.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Tippen vanuit het buitenland (lokaal tarief): +3179 - 3459800

EUROPE’S MOST WANTED

Kijk ook eens naar