Neergeschoten man bij ziekenhuis

Op dinsdagavond 8 augustus rond 20.15 uur wordt een gewonde man het St. Jansdal-ziekenhuis in Harderwijk binnengebracht door een onbekende man. 

update

Er kwamen 7 tips over, maar de man is nog niet gevonden. De politie komt ook nog graag in contact met de mensen die bij het St Jansdal ziekenhuis waren toen de gewonde werd binnengebracht, de rechercheurs praten nog graag met hen over wat zij hebben gezien.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Schotwonden

Hoewel de gewonde man nog redelijk rechtop staat, is hij zwaargewond, hij heeft meerdere schotwonden. De man die hem helpt, wil in eerste instantie meteen weg, maar wordt door een ziekenhuismedewerker teruggeroepen. Maar zonder verder toelichting te geven of de gewonde man verder bij te staan, is hij binnen een minuut al haastig weg.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet iets van een schietpartij in de omgeving van Harderwijk die dinsdagavond 8 augustus?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Slachtoffer

Die neergeschoten man - hij is 37 en komt uit Utrecht - was er slecht aan toe toen ze zich in het ziekenhuis daar in Harderwijk over hem ontfermden, maar hij heeft het overleefd. 

Wie is de schutter?

Het slachtoffer wil helemaal niets zeggen over wat er is gebeurd. Toch wil de politie er wel alles aan doen om erachter te komen wie die schutter is geweest. Er heeft 8 augustus iemand met een wapen rondgelopen die niet aarzelt om mensen neer te schieten.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Mercedes

De twee mannen komen dinsdag 8 augustus aan in een Mercedes, met witte platen, het kenteken is net niet te zien.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Helper van het slachtoffer

De helper is net als het slachtoffer een blanke man en sprak in het Engels tegen de ziekenhuismedewerker. We laten hem niet herkenbaar zien, het kan zijn dat hij puur het slachtoffer wilde helpen, en helemaal niets met het schieten te maken heeft. De man heeft kort donkerblond haar. Graag wil de politie weten wie hij is.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is de man die de gewonde man afzette?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Getuigen

Daarnaast komt de politie graag in contact met de mensen die de gewonde man zagen aankomen bij het St. Jansdal-ziekenhuis. Het gaat bv. om een op het oog blanke man en vrouw. De vrouw met een bordeaux shirt en de man met roze overhemd en tas, keken speciaal om. En ook een oudere rokende man met beige jas wil de politie graag als getuige spreken. Net als twee vrouwen met lang haar die vlak langs de helper kwamen toen hij weg ging, en een man met een wit overhemd.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie zijn de getuigen bij het ziekenhuis? Meldt u alstublieft. 
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet meer over dit incident? 

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar