Nep-agent laat automobilisten stoppen en besteelt hen

Mogelijk twee keer gaf een inzittende van een zwarte Citroën C4 zich uit voor een politieagent. De man die dat op 4 november 2021 deed, is vastgelegd door een dashcam. Hij liet een automobilist stoppen en stal razendsnel diens papieren, autosleutel en portemonnee.

De nep-agent was passagier in de Citroën. Hij had dus een handlanger die de auto bestuurde. Bij het passeren en kort na het uitstappen liet de man een soort ‘badge’ zien, waardoor het slachtoffer dacht dat hij met de politie te maken had.

update
teaser-date

22-03-2022 20:30

Velen van u hebben de beelden van de verdachte gedeeld op social media, waarvoor hartelijk dank. Er kwamen tot nu toe drie tips binnen, waarmee de politie aan de slag gaat.

Kenmerken

Het incident speelde zich die donderdagmiddag af op de snelweg A12, net voor afslag 15 naar De Meern. Wat opvalt aan de beelden is dat zwarte Citroën C4 witte kentekenplaten had. Waarschijnlijk had het slachtoffer er geen weet van dat dat ongebruikelijk is; het ging om een zogenoemd export-kenteken.
De nep-agent had kort, zwart haar en droeg een mondmasker. Daarnaast had hij een blauwe spijkerbroek aan, lichtkleurige sportschoenen en een grijs hesje met zwarte accenten. Het is onbekend of deze man Nederlands of buitenlands is.

Tweede slachtoffer

Op 6 februari 2022 overkwam een automobiliste nagenoeg hetzelfde, nu op de A10 bij IJburg en de Coentunnel. Ook zij werd tot stoppen gemaand door een man die deed alsof hij politieagent was en ook deze man was passagier in een Citroën C4.
Heeft u iets soortgelijks meegemaakt, neem alstublieft contact op met de politie. Beschikt u over dashcambeelden van de verdachte(n), kunt u die uploaden via het tipformulier hieronder.

Help de politie

De kans is groot dat de daders nog actief zijn, mogelijk ook in andere delen van het land. Trap er niet in en meld het alstublieft als u denkt hen te zien.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar