Onderzoek naar dood in 1989 van Wilma Bres (32)

Beloning € 10.000

Bijna 30 jaar nadat haar lichaam werd gevonden, is de toedracht van Wilma’s gewelddadige dood nog altijd niet opgehelderd.

Het coldcase-team van Den Haag heeft nieuwe, concrete informatie ontvangen over wie verantwoordelijk zou zijn voor de dood van Wilma Bres. Dit naar aanleiding van de coldcase-kalender.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Beloning

Mede op basis van de nieuwe, waardevolle informatie is besloten het onderzoek te heropenen. In een ultieme poging de zaak alsnog op te lossen, is een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

Agnetapark

De toen 32-jarige Wilma Bres was op de avond van 15 juli 1989 in het toenmalige theater De Tent, aan het Agnetapark in Delft. Ze speelde daar mee in de uitvoering van een musical. Na de voorstelling bleef ze met wat mensen van de toneelvereniging nog een tijdje iets drinken in het theatercafé.

Muyskenlaan

Om circa 02.00 uur, in de nacht van 15 op 16 juli, vertrok Wilma op de fiets richting huis. Daar zou ze echter nooit aankomen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Rond 03.00 uur werd haar levenloze lichaam op straat gevonden op de Muyskenlaan. Haar fiets lag iets verderop in de struiken. Onderzoek wees uit dat Wilma met messteken om het leven was gebracht.

Verkeerde tijd, verkeerde plek

De politie heeft geen aanwijzingen dat Wilma een conflict had in de periode voor haar dood. De politie houdt er ernstig rekening mee dat Wilma op de verkeerde tijd op de verkeerde plek was en dat zij de dader niet kende.

Verjaring

Het coldcase-team houdt de mogelijkheid open dat de moordenaar of moordenaars van Wilma Bres minderjarig, dus jonger dan 18 jaar, waren ten tijde van het plegen van het misdrijf. Als dat zo is, dan kunnen ze niet meer worden vervolgd worden en is de zaak verjaard. Als de dader of daders tijdens het plegen van de moord op Wilma Bres meerderjarig waren, kunnen zij er alsnog voor worden vervolgd.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Deel uw informatie

Het is nooit te laat om informatie te delen met de politie over wat er die nacht is gebeurd. De nabestaanden hebben het recht om te weten wat  hun geliefde Wilma die nacht is overkomen. Het is niet strafbaar als u, na jarenlang zwijgen, nu alsnog met de politie wilt spreken.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Het coldcase-team van Den Haag gaat graag met u in gesprek als u antwoord kunt geven op één of meer van de volgende, belangrijke vragen:

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Weet u wie Wilma Bres heeft vermoord?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Weet u iets over de aanleiding of toedracht van Wilma’s dood?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Was u ooggetuige of heeft u ooit van de mogelijke dader(s) vernomen wat daar in Delft die nacht gebeurd is?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Heeft u informatie die erop wijst dat Wilma Bres tóch een conflict had of mogelijk een vijand?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar