Overval 74-jarige bewoner van oude boerderij

In de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 augustus wordt rond 02.00 uur een 74-jarige weduwnaar in zijn huis aan de Wittedijk in Deurne overvallen door drie mannen.

De 74-jarige weduwnaar is een voormalig boer. Hij heeft een zwaar jaar achter de rug: na een hersenbloeding en een hartinfarct kan hij niet meer goed praten en bewegen. Hij is die nacht van zaterdag 5 op zondag 6 augustus om 02.00 uur ’s nachts in slaap als drie mannen zijn huis weten binnen te komen. 

 
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Geweld

Een dader heeft een knuppel, een ander een hamer en pistool. De derde pakt een mes uit de keuken van de weduwnaar. Met z’n drieën lopen ze naar de slaapkamer en daar breekt het geweld los. Ondertussen krijgt de 74-jarige man ook een pistool tegen zijn hoofd gedrukt en het mes tegen zijn keel. Terwijl één dader bij hem blijft gaan de andere twee op zoek naar geld. Ze blijven in totaal twintig minuten binnen en vertrekken daarna met een gevulde plastic tas en wat huishoudgeld.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Getuige

Toevallig fietst rond dezelfde tijd als de overvallers vertrekken een inwoner van Deurne over de Wittedijk. Hij is naar de Zeilberger kermis geweest en op weg naar huis. Hij ziet de auto van de overvallers – een klein model donkerkleurige auto - in de straat, vertrouwt het niet, en gaat kijken. Hij spreekt de mannen aan, waarop ze snel in proberen te stappen en wegrijden, de Hazenveldweg in. Een van de overvallers valt nog en stapt verderop in. De buurman belt 112. 

Verwondingen

De 74-jarige weduwnaar was erg verward toen de hulpdiensten hem vonden. Zijn herstel gaat ook nog niet zo snel. Er zijn drie mannen binnen geweest, het slachtoffer denkt dat ze alle drie licht getint waren. Het drietal was best een opvallende combinatie, ze verschilden nogal van elkaar.

Daders

Er was één man, die echt de baas leek, en bepaalde wat er gebeurde. Dat was de man die een hamer en een mes had. Het slachtoffer denkt dat hij begin 30 was en ongeveer 1.80 m lang. Hij sprak Nederlands. Dan was er nog een tweede man die heel schuw en angstig leek. Het slachtoffer omschreef het alsof hij de slome van het stel was. Die man leek ook wat jonger. Hij leek ongeveer 30 jaar, 1.80m. De derde man leek weer een stuk ouder, hij wordt ongeveer 50 jaar geschat, en een stuk langer, tegen de twee meter. Hij was het meest gewelddadig. En dan was er ook nog een vierde: want er zat iemand te wachten achter het stuur. Die chauffeur is in een flits gezien door die buurtbewoner. Die denkt te hebben gezien dat die chauffeur duidelijk langer haar had. Mogelijk is dat een vrouw geweest. 

Dadergroep

De politie hoopt dat juist de combinatie van daders iemand iets zegt. Het afgelopen half jaar zijn een aantal van zulke laffe overvallen in de omgeving van Helmond gepleegd, vaak ook met wat oudere en kwetsbare slachtoffers. De politie vermoedt dat deze overvallen door dezelfde dadergroep gepleegd werden.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft een vermoeden wie deze daders zijn of van welke dadergroep zij deel uit maken?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vluchtroute

Waarschijnlijk zijn de daders de hele Hazenveldweg afgereden en moesten ze vanwege de Zeilberger Kermis omrijden om in Deurne te komen. Want via de Beatrixstraat en de Parallelweg kwamen ze in de Zeilbergsestraat waar later de bankpas van het slachtoffer is teruggevonden. In de Wintertaling werden nog meer spullen gevonden. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Gevonden spullen

Namelijk de tafelklok van de man, maar ook handschoenen en een bivakmuts. De politie denkt dat de daders die bewust hebben weggegooid, maar ze zijn waarschijnlijk ook per ongeluk spullen verloren, waaronder een Samsungtelefoon en een vuurwapen. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft hen, mogelijk bezoekers van de Zeilberger Kermis, op de vluchtroute gezien?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar