Overval bejaarde vrouw (80) in haar huis aan de Henri Dunantlaan

Vijf inbraken en een overval, vermoedelijk gepleegd door dezelfde daders.

update

Er zijn nog geen tips binnengekomen die naar hen leiden, terwijl er toch mensen moeten zijn die vermoeden wie dit duo is. Meldt u zich, voordat ze vaker in Deventer toeslaan.

Op dinsdag 28 januari 2014 rond 19.30 uur klimmen twee mannen via een ladder op de carport van het huis van een vrouw (80) aan de Henri Dunantlaan. Ze forceren een raam en betreden zo de slaapkamer van de bejaarde vrouw. Ze schrikt enorm terwijl de daders haar vastpakken en tape over haar mond plakken. De mannen doorzoeken de eerste etage en vinden uiteindelijk een etuitje met geld. De inhoud nemen ze mee en via de ladder vertrekken ze weer.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Motief

De vrouw is onderneemster geweest en had een eigen taxibedrijf. Misschien hebben de daders dit geweten en de conclusie getrokken dat iemand die ooit een bedrijf had dus ook veel geld en waardevolle bezittingen in haar huis heeft liggen. Ze had inderdaad wat geld in huis, maar veel meer van waarde lag er eigenlijk niet.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Daders

Er was een duidelijk lengteverschil tussen de twee daders. De langste dader was ongeveer 1.90m lang en de tweede man was een kop kleiner. Ze spraken nauwelijks en wat ze zeiden deden ze in het Engels: “Money, money” was het enige dat ze hebben gezegd. Ze droegen allebei een donkere driekwartjas.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Gewond

De politie houdt er verder rekening mee dat één van hen gewond is geraakt. De bewoonster heeft de overvaller namelijk hard in zijn vinger gebeten. Ze heeft daarbij door alle schrik flinke kracht gezet en het zou goed kunnen dat die beet een wond heeft veroorzaakt. Dat kan zijn opgevallen door mensen in de omgeving van die overvaller.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Deventer

De politie heeft het vermoeden dat de daders weleens uit Deventer zelf of de omgeving van Deventer kunnen komen. Na forensisch onderzoek zijn er sporen gevonden die gelinkt kunnen worden aan een aantal inbraken in dezelfde stad. Het betekent dat die daders vermoedelijk vaker op rooftocht zijn geweest en op verschillende plaatsen hebben ingebroken.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Inbraken

Tussen 18 en 24 januari, dus in een week tijd, is er vijf keer ingebroken in Deventer en omgeving. Eerst op twee plekken in het buurtschap Schalkhaar, daarna op de Radboudlaan in Deventer, vervolgens op de Henri Dunantlaan in de buurt van de bejaarde dame en tenslotte is er ingebroken op de Walstraat net ten zuiden van het station. De meeste van die locaties liggen in de buurt van de Henri Dunantlaan en misschien zegt dat wel iets over de verblijfplaats van de daders.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Go Ahead Eagles

Er is uitgebreid buurtonderzoek gedaan, maar de politie wil toch nog een oproep doen aan mensen die op dinsdag 28 januari iets opvallends gezien hebben in de buurt van het huis. Het ligt vlakbij het stadion van voetbalclub Go Ahead Eagles en de daders zijn daar dus in die omgeving zowel voor als na die overval rond 19.30 uur geweest.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Over gesproken

De politie gaat er vanuit dat die twee mannen vaker inbraken hebben gepleegd en misschien heeft iemand in zijn of haar omgeving over dit incident of over die andere inbraken horen praten. En misschien viel het op dat ze sinds die tijd ineens beschikten over geld.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op dinsdag 28 januari 2014 rond 19.30 uur getuige geweest van de woningoverval in het huis van een vrouw (80) aan de Henri Dunantlaan in Deventer?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft een vermoeden wie de daders zijn, mogelijk in combinatie met het lengteverschil tussen de daders, de omgeving Deventer, een wond aan een vinger en het plotseling in bezit zijn van een geldbedrag?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er op dinsdag 28 januari voor of na de overval rond 19.30 uur iets opvallends gezien in de buurt van het huis aan de Henri Dunantlaan?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er wellicht over dit incident of over de andere inbraken horen praten?

Kijk ook eens naar