Overval man (76) in woning aan de G.J.Leonard Ankersmitlaan

De twee daders gebruiken zeer veel geweld tegen de bejaarde man om te krijgen wat ze willen.

update

De man die met de gestolen pas pint lijkt gevonden. Er is een verdachte aangehouden (47) uit Deventer. En die arrestatie konden de rechercheurs doen mede door uw tips over hem. Fantastisch resultaat dus!

Op zondagavond 11 mei 2014 werd rond 21.15 uur een bewoner (76) van de G.J.Leonard Ankersmitlaan in Deventer thuis door twee mannen overvallen. Hij deed zonder nadenken de deur open omdat zondagavond zijn zoon vaak langskomt. Toen de voordeur net open was stormden er twee gemaskerde mannen binnen die hem meteen grepen, de trap opsleurden en om een kluis vroegen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Slachtoffer

Toen hij zei dat hij geen kluis had kreeg hij een vuistslag tegen zijn oog. En toen hij daarna niet snel genoeg zijn portemonnee en pincode gaf hebben ze hem nog zwaarder mishandeld. Het slachtoffer heeft de code daarna toch maar gegeven.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vastbinden

Ze hebben daarna het mes bij zijn keel gezet en hij is daarna zo hard en ruw vastgebonden aan armen en benen dat de striemen uren later nog te zien waren. Daarna hebben ze zijn mond afgeplakt, waarna ze zijn weggegaan. Uiteindelijk wist hij zichzelf te bevrijden.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Buit

De mannen hebben sieraden van zijn overleden echtgenote gepakt en ze hebben zelfs zijn trouwring van zijn vinger getrokken.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Pinnen

Vrijwel meteen na de overval staat vermoedelijk één van de overvallers op nog geen kilometer afstand aan de Keizerstraat in Deventer te pinnen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader 2

Hij was kleiner, nog geen 30, ook hij sprak Nederlands met een buitenlands accent, en volgens het slachtoffer zij hij een aantal keer ‘da, da’ tegen de ander. Dit betekend ja ja in het Russisch of een andere Oost Europese taal.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op zondagavond 11 mei 2014 rond 21.15 uur getuige geweest van de overval op een bewoner in zijn huis (76) aan de G.J.Leonard Ankersmitlaan in Deventer?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft één van de daders diezelfde avond aan de Keizerstraat in Deventer met de gestolen pas zien pinnen?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet waarom ze juist bij deze man waren of hoe ze van de kluis wisten?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de daders die zondagavond of eerder rond het huis van het slachtoffer gezien?

Kijk ook eens naar