Overval op autohandelaar (59) in zijn huis aan de Boorn

Het slachtoffer krijgt thinner in zijn gezicht gegooid.

Op dinsdagochtend 12 april 2016 wordt tussen 09.45 uur en 10.00 uur een autohandelaar (59) thuis aan de Boorn in Zwolle door twee mannen overvallen en overgoten met thinner.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Zilverkleurige Mercedes

De autohandelaar is die dinsdagochtend thuis als er iets verderop, aan de Zwemmer, een zilverkleurige Mercedes parkeert. Een man in oranjezwarte outfit loopt met een pakketje over het grasveld richting de woning van de autohandelaar aan de Boorn, zo’n 100 meter verderop. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Worsteling

De ‘pakketbezorger’ belt aan bij het slachtoffer en staat als hij de voordeur opent met getrokken vuurwapen voor zijn neus. Hij stapt meteen naar binnen, waarop de autohandelaar de tegenaanval inzet. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Thinner

Maar dan krijgt de ‘pakketbezorger’ hulp. Een tweede overvaller loopt met een fles thinner (verfverdunner) door de hal de woning binnen waar hij de inhoud van de fles in het gezicht van de autohandelaar gooit. Die kan door de bijtende stof niks meer, maar weet nog wel de pakketbezorger hard in zijn oog te prikken. De daders vluchtten met de portemonnee van de autohandelaar.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. “Wie kan een link leggen tussen een persoon met het signalement van dader 1, een oogwond en de overval in Zwolle”?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader 1

De eerste dader, de zogenaamde pakketbezorger met dus mogelijk een oogwond, was een blanke man van tussen de 25 en 30 jaar oud. Hij had een donker, plat kapsel en droeg die ochtend een oranjezwarte jas, het leek op een jas van PostNL. Ook had hij een kartonnen pakketje bij zich.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. “Wie heeft op dinsdagochtend 12 april tussen de Zwemmer en de Boorn in Zwolle een blanke man met donker haar zien lopen in een oranjezwarte jas en een kartonnen pakketje in zijn handen?”
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader 2

De tweede dader heeft een donkere huidskleur en had dus die fles thinner bij zich. Van hem weten we dat hij een stevig postuur heeft en dat hij rond de 1.80 meter lang is. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. “Wie heeft op dinsdagochtend 12 april tussen de Zwemmer en de Boorn in Zwolle een donkergetinte man zien lopen met een fles thinner in zijn handen?”
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vlucht

Een buurtbewoner ziet ondertussen dat er naast de zilverkleurige Mercedes aan de Zwemmer een man staat te roken. Mogelijk is hij de derde dader die op de uitkijk staat. Na de overval op de autohandelaar stappen de twee overvallers in de Mercedes en de derde man neemt plaats achter het stuur. Met een flink rokende uitlaat en sterk ruikende dieselgeur vertrekt de Mercedes vanaf de parkeerplaats.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. “Wie heeft die dinsdagochtend 12 april een zilverkleurige Mercedes, waarschijnlijk van het bouwjaar tussen 2000 en 2007, met rokende uitlaat en sterke dieselgeur zien rijden vanaf de Zwemmer in Zwolle?”
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader 3

De bestuurder van de zilverkleurige Mercedes was een blanke man van tussen de 25 en 30 jaar oud. Hij was rond de 1.85 meter lang, had donkerblond haar en een slank postuur.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. “Wie (her)kent de dader aan de hand van het signalement, in combinatie met het roken?”

Help de politie

Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar