Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Overval op café-eigenaar (56) aan het Eeneind

Overvallers mishandelen hem met onder andere een breekijzer

update

5 tips, onder andere over plekken waar de overvallers misschien nog met briefjes van 500 euro hadden betaald, maar de zaak is nog niet opgelost. Blijf meedenken!

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Café-eigenaar

De café-eigenaar woont boven zijn zaak. In de nacht van dinsdag 27 op woensdag 28 september gaat hij rond 01.30 uur naar bed. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Inbraak

Als hij ligt te slapen, lopen er twee mannen met bivakmutsen rondom zijn huis. Ze maken met een breekijzer een deur van het café open. Als ze binnen zijn pakken ze een kaars in een glas, steken ‘m aan en lopen er mee naar boven, richting de slaapkamer. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Mishandeling

Rond 02.15 uur staan de twee mannen aan zijn bed. Ze roepen ‘waar is de grote portemonnee’. De man wordt mishandeld met onder andere het breekijzer en een schroevendraaier, net zo lang tot hij vertelt waar geld ligt. Dat geld spaarde hij voor een nieuwe auto. Daarnaast zijn er nog twee horloges gestolen; een zilverkleurig Festina herenhorloge en een goudkleurig Cartier horloge, model Tank. Nadat hij eerst nog wordt vastgebonden en geblinddoekt is het dan eindelijk afgelopen. De daders nemen vervolgens de zilvergrijze Mercedes C180 van de café-eigenaar mee. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft informatie over deze woningoverval in Nuenen?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Spaargeld

De café-eigenaar had toevallig een flink geldbedrag in huis, hij was van plan om zijn auto in te ruilen en had daarvoor alvast geld opgenomen. Daar heeft hij met niemand over gesproken. Bij binnenkomst vroegen de daders expliciet naar ‘de grote portemonnee’. Ze bedoelden waarschijnlijk zo’n exemplaar die in de horeca veel wordt gebruikt en kwamen dus voor de café-opbrengsten. Het slachtoffer heeft er ook wel zo een, maar gebruikt die zelden. Overigens bewaart hij de café-omzet nooit thuis. 

Daders

Het was donker in de slaapkamer en de daders droegen bivakmutsen en donkere kleding. Wel hoorde de café-eigenaar dat ze zowel met een Brabants als een Sinti accent spraken – en dat laatste meende hij te herkennen omdat hij wel eens in zijn zaak gasten van Sinti afkomst heeft gehad. 

Daders mogelijk afgezet aan het Eeneind

Het slachtoffer woont in Nuenen aan het Eeneind vrij achteraf, het handigst om er te komen is met een auto. In de nacht van dinsdag 27 op woensdag 28 september is er rond 00.30 uur in zijn straat ook een auto gezien, die ineens hard wegreed toen die door een getuige werd gespot. Mogelijk ging het om een blauw grijze Golf 5, dan wel een auto die daar sterk op lijkt. De auto hoeft er niets mee te maken te hebben, maar door het rijgedrag viel hij op en omdat het daar altijd vrij rustig is. En later die nacht kan de auto eventueel nog gezien zijn in combinatie met een zilvergrijze Mercedes C180.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft in de nacht van dinsdag 27 op woensdag 28 september rond 00.30 uur in de omgeving van het Eeneind een blauw grijze Golf 5 gezien, of een auto die daar sterk op lijkt? 
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

De Mercedes van de café-eigenaar

Om 02.27 uur wordt de Mercedes gefilmd door een bewakingscamera een eindje verderop. En weer drie minuten later, om 02.30 uur wordt de Mercedes geregistreerd in Eindhoven, op de Insulindelaan. Hij komt vanaf het verkeersplein de Berenkuil en rijdt in de richting van Best.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Verdere route

Uit politieonderzoek blijkt dat de daders vanaf het Eeneind in Nuenen niet meteen de snelweg hebben genomen naar de Insulindelaan in Eindhoven, maar waarschijnlijk het eerste stuk binnendoor zijn gereden. Dat kan onderlangs zijn geweest via de Collseweg, Heerbaan, Broekakkerseweg en Koudenhovenseweg Zuid of bovenlangs via de Molendijk, Loostraat, ’t Hofke en dan de Koudenhovenseweg Zuid. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Mercedes staat geparkeerd in Best

Twee dagen na de overval, in de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 september, wordt de Mercedes achtergelaten in een parkeervak in de J.J. de Vlamstraat in Best. Voor buurtbewoners is het meteen duidelijk dat de zilvergrijze Mercedes hier niet thuis hoort, vandaar dat één van hen de datum noteert, en een tijdje later ook de politie inseint.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er – tot de auto weer terugging naar het slachtoffer – bij de Mercedes gezien in Best? 
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Bekend met de omgeving

Het kan dat de daders de auto eerst hebben geprobeerd te verkopen, dat dat niet lukte en dat ze hem daarom hebben weggezet. In ieder geval lijken de daders sowieso in dit gebied bekend te zijn, ook vanwege de ligging van het huis van het slachtoffer en hoe ze binnendoor zijn gereden, in een afgelegen gebied in het donker.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Waar is de auto vanaf de overval in de vroege ochtend van woensdag 28 september geweest tot aan de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 september?

Groot geldbedrag

De daders beschikten na eind september ineens over een groot geldbedrag, onder andere in briefjes van 500 euro. Misschien zijn die uitgegeven en is dat opgevallen. 

Help de politie

Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar