Overval op Chinees restaurant in de Winkelhof

Daders grissen de kassa leeg en vluchten op een brommer

Op zondagavond 12 maart 2017 wordt in Leiderdorp restaurant De Chinese Muur overvallen. De daders zijn nog geen 40 seconden binnen geweest, maar gaan wel met de inhoud van de kassa aan de haal.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Twee daders

Het Chinees restaurant is gevestigd in winkelcentrum de Winkelhof in Leiderdorp. Het is ongeveer 21.10 uur wanneer een gewapende man  binnenstormt. Terwijl hij de eigenares bedreigt en geld eist, komt achter hem zijn handlanger binnen. De eerste dader draagt een zwarte bivakmuts en een skibril, de tweede heeft een wit of lichtgrijs ijshockeymasker op.

40 seconden

Zodra de vrouw de kassa openmaakt, graait de man met het pistool de lade leeg. De andere dader bedreigt achter in de zaak het personeel. Dan, nog geen 40 seconden nadat ze binnenkwamen, zijn de overvallers vertrokken.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Schansen en Dreven

Het duo gaat er vandoor op een bromfiets. Geen van beiden draagt een helm. Dankzij bewakingsbeelden is bekend dat ze over het Engelendaal zijn gevlucht. Volgens een getuige hebben ze die weg overgestoken en zijn ze via de Wilddreef langs het pad gereden dat tussen de Houtschans en de Beukenschans loopt. Het is mogelijk dat de daders uit die wijk Schansen en Dreven komen of uit een van de omliggende wijken.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft op zondag 12 maart, tussen 21.00 en 22.00 uur de bromfiets zien rijden met daarop twee mannen zonder helm?

Signalementen

Van de man met het vuurwapen is de stem te horen op de opnamen van de bewakingscamera. Hopelijk herkent iemand hem daar aan. Hij droeg die zondagavond een bivakmuts en een rode skibril van het merk Oakley.Deze dader had een opvallende jas aan met mouwen die half wit en half lichtblauw zijn. Op de rechtermouw staan de letters ‘FOXR’. De jas is waarschijnlijk van het merk Fox Racing, een merk motorkleding dat vooral in speciaalzaken wordt verkocht.

Zijn handlanger droeg een donkere trainingsbroek met witte strepen en een donkergekleurde jas. Hij had een soort witte tochtkraag om zijn nek en een soort ijshockeymasker op. Beide mannen zijn ongeveer 1.85 meter lang en allebei hadden ze tijdens de overval donkere handschoenen aan.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Herkent u één van de mannen op de bewakingsbeelden, of wellicht zelfs allebei, aan de kleding of aan de manier van bewegen? In de video op deze pagina is van een dader de stem te horen; wie herkent die?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Parkeergarage

De politie houdt er rekening mee dat de daders het restaurant van tevoren hebben geobserveerd. Mogelijk heeft iemand ze gezien, twee mannen die daar bij dat winkelcentrum rondhingen. Dat zou bijvoorbeeld kunnen zijn bij de trap naar de parkeergarage en misschien hadden ze ook de bromfiets daar staan.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft, in de uren en dagen voorafgaand aan de overval, verdachte personen zien rondhangen in de buurt van De Chinese Muur, mogelijk bij de parkeergarage en/of in combinatie met een bromfiets?

Help de politie

Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar