Overval Zeeman aan de Nieuwestad

De overvaller trekt direct een groot keukenmes, legt dat op de toonbank en zegt dat hij geld wil hebben.

update

Hoewel er maar een gedeelte van zijn gezicht te zien was is er bij de tips toch een naam genoemd. Mooi!

Op vrijdag 10 januari 2014 om 15.45 uur wordt de Zeeman aan de Nieuwestad in Leeuwarden door een man met een groot keukenmes overvallen. Opvallend genoeg wil de overvaller alleen briefjes van 10 en 20 euro, de briefjes van 50 hoeft hij niet. Zodra hij zijn geld heeft, zegt hij dat de kassa weer dicht mag, verbergt zijn mes en vertrekt.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vlucht

Rustig loopt hij de Zeeman uit, het Herenwaltje in, maar het wordt hem toch wat heet onder de voeten, want daarna zet hij het op een rennen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader

Het is een blanke man met donkerblond of bruin kort haar, hij is in de 20, en had 10 januari een dun snorretje. Hij is vrij lang, zo’n 1.85 m a 1.90 m, zag er verzorgd uit, en spreekt accentloos Nederlands. Hij droeg een knalrood jack met zwart klittenband aan de mouwen en een Adidaspetje. Misschien loopt hij vaker in die kleren rond.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op vrijdag 10 januari 2014 om 15.45 uur getuige geweest van de overval op de Zeeman aan de Nieuwestad in Leeuwarden?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de dader zien vluchten?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden en/of het signalement de dader?

Kijk ook eens naar