Overvaller doet zich voor als vrouw

Opsporing Verzocht Preloader

Bij een woningoverval in het Limburgse Kerkrade deed één van de daders zich voor als vrouw. Vrijdagmiddag 3 december 2021 had de man zich vermomd met een pruik met lange, rode krullen.

Hij belde die dag rond 17.30 uur aan bij de woning van het 63-jarige slachtoffer aan de Elbereveldstraat. Na een kort kletspraatje, slopen twee mannen buiten het zicht van de bewoner richting de voordeur en stapten mee de woning in.

update
teaser-date

25-01-2022 21:48

Acht tipgevers namen na de uitzending contact op. Sinds dinsdagochtend 25 januari is er een grote doorbraak: de politie heeft twee verdachten aangehouden: een man van 51 jaar en een man van 45 jaar. De zoektocht naar de derde man gaat door. Ook is er een 41-jarige vrouw uit Schinveld aangehouden. 

400 euro en twee horloges 

Het slachtoffer had op dat moment een kennis op bezoek. Beide mannen werden door de overvallers overmeesterd en vastgebonden.
De daders gingen daarna op onderzoek uit in de woning. Uiteindelijk maakten ze 400 euro aan contant geld buit en twee horloges buit. Eén van die horloges is een uniek exemplaar.

Horloge met emotionele waarde weggenomen Preloader
Horloge met emotionele waarde weggenomen
Horloge met emotionele waarde weggenomen Preloader

Emotionele waarde 

Het speciale horloge, op de afbeelding hierboven, had het slachtoffer gekregen van zijn overleden vader. Het betreft een goudkleurig Certina Waterking-horloge.
Het horloge is met name uniek omdat de vader het als cadeau had gekregen bij zijn afscheid van de Limburgse mijnen. Achterop is de naam van de overleden vader van het slachtoffer gegraveerd en de periode dat hij bij de Staatsmijnen werkte.

Kenmerken overvallers

De overvaller met de pruik heeft een donkere huidskleur. Hij stapte uit de auto met een soort kaart in zijn linkerhand.
De andere twee mannen droegen bivakmutsen en donkere kleding. Ze spraken alle drie Nederlands zonder Limburgs accent.

Woningoverval Kerkrade Preloader
Neem contact op als u iets over de woningoverval weet
Woningoverval Kerkrade Preloader

Grijze Peugeot Partner

De auto waarin de daders reden – een grijze Peugeot Partner – is nog niet teruggevonden. Dankzij camerabeelden weet de politie dat die bestelauto is weggereden in de richting van de Heerlenersteenweg; rond 17.50 uur die vrijdagmiddag is de Peugeot daar nog gefilmd. Vervolgens ging het voertuig de Euregioweg op in de richting van Landgraaf en Heerlen. Daarna ontbreekt ieder spoor.

Help het onderzoek verder

Heeft u een vermoeden naar wie de politie op zoek is of beschikt u mogelijk over beelden? Geef het door. Ook als u de grijze Peugeot Partner misschien ergens heeft gezien in combinatie met de mogelijke daders, hoort de politie dat graag.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar