Overvallers met enorm mes maken twintig iPhones buit

Gewapend met een machete vielen twee overvallers een telefoonwinkel binnen aan de Middenbaan in Barendrecht. Het enorme mes is te zien op camerabeelden van de vlucht van de daders die zaterdagochtend 30 december 2023.

Van binnen in de winkel zijn er geen beelden, maar hopelijk herkent toch iemand iets aan de verdachten of mogelijk de scooter waarop ze reden. Let u ook op hun kleding en bijvoorbeeld de sporttas die ze bij zich hadden. Uw informatie met de politie delen kan ook anoniem.

Aanhouding scooterrijder

Niet lang na de overval hield de politie in Rotterdam een 16-jarige jongen aan die op de scooter reed die zeer waarschijnlijk door de overvallers is gebruikt. In het bergvak daarvan zaten een sporttas en een machete.
Of de aangehouden jongen een van de daders is, is niet duidelijk. De politie ontvangt graag uw tips over beide personen op de beelden.

Twintig nieuwe iPhones

De twee medewerkers die die ochtend in de telefoonwinkel waren, kregen de schrik van hun leven. De overvallers hadden bivakmutsen op en kwamen met de machete bijzonder dreigend over.
Ze dwongen de medewerkers zo’n twintig gloednieuwe iPhones af te staan. Die zijn van de types 15, 15 Plus en 15 Pro Max. Deze toestellen zijn nog niet terecht; meld het alstublieft als u ze mogelijk op een verdachte manier aangeboden heeft gezien. Het duo maakte daarnaast contant geld buit.

Mogelijk link met Charlois

De vlucht van de verdachten ging rond 11.30 uur die 30e december via onder meer het Onderlangs en de Binnenlandse Baan in Barendrecht. Heeft u daarvan iets gezien of vermoedt u waar het tweetal op de scooter vérder nog heen ging, geef dat dan alstublieft door.
Mogelijk hebben de overvallers een link met de Rotterdamse wijk Charlois. Dat is waar in de omgeving van de Verboomstraat de jongen met de scooter werd aangehouden. Zet dat u aan het denken, neem contact op!

Wie weet meer over deze verdachten? Preloader
Wie weet meer over deze verdachten?
Wie weet meer over deze verdachten? Preloader

Geef uw tip door

Uw informatie met de politie delen kan op de volgende manieren:

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar