Politie onderzoekt moord Ibrahim Demir (24)

Op maandagavond 28 augustus 2023 werd om 21.20 uur in Den Haag de 24-jarige Ibrahim Demir neergeschoten. Hulpdiensten konden hem nog naar het ziekenhuis brengen, maar daar overleed Ibrahim niet veel later aan zijn verwondingen.

Binnen 24 uur werd een 22-jarige verdachte aangehouden, nét voordat hij naar Turkije kon vertrekken. Daarmee is het onderzoek echter nog zeker niet afgerond. De politie heeft nog vragen omtrent onder meer het motief voor het schietincident.

Uitgebrande auto

Slachtoffer Ibrahim werd neergeschoten op de Orlandostraat, bij de hoek met de Laan van Wateringse Veld. Zo’n achttien minuten later is aan de Van der Kooijweg in Rijswijk een auto in brand gestoken. De politie houdt er sterk rekening mee dat deze Kia Niro door de dader(s) kan zijn gebruikt.

Heeft u een idee wie de Kia brandend achterliet en/of wie er even daarvoor in heeft gereden? Neem alstublieft contact op met de politie; dat kan desgewenst anoniem op 0800-7000 of online via ‘M’.

Deel uw informatie

Er gaan geruchten over een mogelijk motief voor de aanslag op Ibrahim Demir, maar dat is voor het OM en de politie niet genoeg om het onderzoek en strafproces op te baseren. Het is belangrijk dat getuigen en andere mensen met bruikbare informatie hun verhaal doen. Dat kan als dat voor u prettiger voelt ook in een vertrouwelijk gesprek met het Team Nationale Inlichtingen.

Orlandostraat, maandag 28 augustus 2023 Preloader
Orlandostraat, maandag 28 augustus 2023
Orlandostraat, maandag 28 augustus 2023 Preloader

Contact met de politie

Weet of vermoedt u iets over een motief om Ibrahim Demir iets aan te doen? Heeft u een idee wie erachter zou(den) kunnen zitten? Is u bekend wie die avond over de Kia Niro beschikte(n)? Meld u zich dan alstublieft bij de politie. Heeft u camerabeelden waarop iets staat dat van belang kan zijn, dan kunt u die uploaden via het tipformulier.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar