Reeks bedreigingen in de wijk Stadshagen

Een gezin dat destijds aan de Plattenborgstraat in Zwolle woonde, is slachtoffer geworden van heftige intimidatie. Tussen september 2020 en februari 2021 waren ze het doelwit van onder meer brandstichting en ernstige bedreigingen. Van een aantal incidenten zijn er camerabeelden.

In de loop van het onderzoek zijn twee personen aangehouden, die nog vastzitten op verdenking van betrokkenheid. De politie is op zoek naar in elk geval zes andere verdachten van de reeks incidenten in de wijk Stadshagen.

update
teaser-date

26-10-2021 21:16

De rechercheurs zijn aan de slag met twee tips. Meer informatie blijft welkom.

Brandstichting en intimidatie

De ellende begon in de nacht van 3 op 4 september 2020. Een onbekende man stichtte toen brand bij de auto van het gezin. Dankzij snel ingrijpen door de man des huizes, bleef de schade beperkt. Weet of vermoedt u wie de brandstichter is, meld het alstublieft.

Op 23 december volgde het tweede incident. Bij de woning belden twee mannen aan die zich intimiderend opstelden en probeerden binnen te komen. Nadat de bewoners riepen dat er kinderen in huis waren, dropen ze gelukkig af. Laat het de politie weten als u de twee donkergetinte daders herkent.

Ontploffing eind januari

In de nacht van 29 op 30 januari 2021 schrokken bewoners van de Plattenborgstraat wakker toen rond 03.15 uur een brandbom ontplofte bij de woning van opnieuw dezelfde slachtoffers.
De persoon die het explosief achterliet en aanstak, is door een camera vastgelegd. Heeft u een idee wie dit kan zijn, geef het alstublieft door aan de politie.

Belaagd op parkeerplaats

Na een bezoekje aan zijn huisarts, werd een van de slachtoffers op 26 februari 2021 belaagd toen hij terugkwam bij zijn auto op een parkeerplaats aan de Eerdelaan. Twee hem onbekende verdachten probeerden hem aan te vallen en bedreigden hem.
Kijkt u alstublieft goed naar de beelden en neem contact op als u (één van) de belagers herkent. Ook als u iets weet over een mogelijk motief, hoort de politie dat heel graag van u.

Help de politie

  • Wie weet of vermoedt iets over één of meer van de zes verdachten op de beelden?
  • Wie heeft informatie over een mogelijk motief voor de reeks bedreigingen?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de slachtoffers

Leeft u mee met deze zaak? Laat een sterktewens achter.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar