Reeks overvallen bij pinautomaat aan de Hatertseweg

In Nijmegen zijn vanaf eind december 2017 tot half februari 2018 opvallend veel overvallen gepleegd bij afgelegen pinautomaten, op pizzakoeriers en studentes. Wat opvalt is dat alle overvallen gepleegd zijn in het gebied tussen de Groenestraat en de wijk Hatert in Nijmegen. De politie houdt er sterk rekening dat de daders lokaal bekend zijn en misschien wel uit dit deel van Nijmegen komen.

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

27 december: Overval op tankstation

Op woensdag 27 december 2017 wordt geprobeerd om tankstation Tamoil aan de Hatertseweg te overvallen. Daar kwamen twee daders binnen met een mes en bedreigden de medewerker die achter het veiligheidsglas zat. Toen daardoor de overval niet lukte zijn ze er weer van door gegaan. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Reeks overvallen bij pinautomaat

Bij een pinautomaat aan de Hatertseweg is daarna drie keer op dezelfde manier een pinner overvallen. Dat gebeurde op 31 december 2017, 6 januari 2018 en 2 februari 2018. Van al deze overvallen zijn bewakingsbeelden.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

31 december 2017

Het eerste slachtoffer is een man van 51 uit Nijmegen die op de druilerige oudjaarsavond wat geld wil opnemen. Hij toets zijn pincode in en op dat moment komen er overvallers aangerend en bedreigen hem met een pistool. Het slachtoffer bedenkt zich geen moment, laat zijn pinpas achter en fietst hard weg. Zodra de man weg is nemen ze de tijd om geld op te nemen van zijn rekening. De ene dader draagt een Nike-pet en de rechter draagt een jas van G-star. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

06 januari 2018

Zes dagen later staat een man van 66 op het punt geld te pinnen bij dezelfde automaat. Ditmaal zijn de daders met z’n drieën en weer bedreigen ze het slachtoffer met een pistool. Het is niet duidelijk of het weer dezelfde daders zijn, hun kleding is anders, al zijn ze net zo agressief. Als de man zich niet zomaar gewonnen geeft, krijgt hij net buiten beeld een klap met het pistool tegen zijn voorhoofd.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

02 februari 2018

Een Nijmegenaar van 26 zag niets opvallends toen hij naar de automaat fietste om geld te pinnen. Maar ineens kwamen weer mannen aangestormd die hem direct te lijf gaan. Het gezicht van de fietser begint meteen te bloeden. Hij hoort nog dat één van de daders de ander aanspreekt met de naam ‘Saïd’. Dan vertrekken ze met de portemonnee en de fiets van de man. En ook het dat nog in de automaat zit, pakken ze mee. 

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar