Scooterrijder mishandelt politieagent

Een politieman die in Zwolle een snorscooter wilde controleren, is door de bestuurder ervan mishandeld. De 25-jarige agent reed zaterdag 31 oktober 2020 rond 18.50 uur door de Assendorperstraat toen de snorscooter hem opviel.

Het latere slachtoffer gaf eerst een stopteken met zijn politiebus. Toen de scooterrijder dat negeerde en ook nog over de stoep begon te rijden, ging de agent er op zijn politiefiets achteraan. Nadat hij de scooterrijder inhaalde, werd deze op de Leliestraat gewelddadig.

Van fiets getrapt

Nadat de agent en de verdachte vanaf de Goudsbloemstraat de Leliestraat insloegen, ging het mis. De bestuurder van de snorscooter trok opeens zijn stuur naar rechts, waardoor de agent bijna viel. Vervolgens schopte de scooterrijder twee keer hard tegen de politiefiets, met als gevolg dat de agent hard met zijn rug en hoofd op de grond klapte. Hij moest naar het ziekenhuis en had nog lange tijd rugpijn.

Rode retro-scooter

De dader van de mishandeling reed op een rode retro-scooter die lijkt op de scooter op de foto hieronder. Hij heeft zilverkleurige sierstrips, een hoog windscherm en een blauw kentekenplaatje.

Op zo’n soort scooter reed de dader die avond Preloader
Op zo’n soort scooter reed de dader die avond
Op zo’n soort scooter reed de dader die avond Preloader

Bestuurder

De gezochte bestuurder is een lichtgetinte twintiger met een smal, langwerpig gezicht en donker haar. Die zaterdag 31 oktober droeg hij een pet, een donkerkleurige bontjas en een joggingbroek.

Wijk Assendorp

De achtervolging en mishandeling vonden plaats in de Zwolse wijk Assendorp. De verdachte en de politieman hebben door onder andere de Assendorperstraat, de Hortensiastraat en de Deventerstraatweg gereden. De mishandeling vond uiteindelijk rond 18.50 uur plaats op de Leliestraat.

Meld het a.u.b. als u de scooterrijder (her)kent Preloader
Meld het a.u.b. als u de scooterrijder (her)kent
Meld het a.u.b. als u de scooterrijder (her)kent Preloader

Help de politie

  • Wie weet of vermoedt wie de scooterrijder kan zijn en/of waar of van wie de rode snorscooter is?
  • Wie heeft iets gezien van de mishandeling op 31 oktober 2020 en/of heeft mogelijk bewakings- of dashcambeelden waar de verdachte op zou kunnen staan?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun het slachtoffer

Leeft u mee met deze zaak? Laat een sterktewens achter.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar