Serie geweldsincidenten in provincie Groningen

Zoals te zien was in onze uitzending van 19 september hebben in de provincie Groningen een aantal explosies plaatsgevonden bij bedrijfspanden. Diezelfde avond nog was er rond 23.30 uur helaas wéér een incident, in Oude Pekela, en zo’n drie uur daarna was er een ontploffing bij een woonhuis in Winschoten.

Twaalf incidenten

De politie dankt u voor de tips en beelden die u naar aanleiding van het eerdere item heeft gedeeld. Naast de bij Opsporing Verzocht behandelde explosies, hebben ook beschietingen plaatsgevonden. De politie gaat er op dit moment van uit dat in ieder geval twaalf incidenten met elkaar te maken lijken te hebben.

Fiat Punto

Bij het onderzoeken van camerabeelden van verschillende incidenten denkt de politie zeker driemaal dezelfde personenauto te zien: een lichtblauwe Fiat Punto. Op dezelfde opnamen verschijnen ook verdachten in beeld over wie informatie erg welkom is.

Wie weet meer over deze Fiat Punto? Preloader
Wie weet meer over deze Fiat Punto?
Wie weet meer over deze Fiat Punto? Preloader

Kijkt u alstublieft naar de beelden op deze pagina en meld het als u een of meer van de verdachten herkent en/of als u meer denkt te weten over de Fiat Punto. Ook als u iets weet of vermoedt over een motief voor de geweldsincidenten hoort de politie heel graag van u.

Vragen bij beelden

De incidenten op de beelden hieronder vonden plaats op 10 juli 2023 aan eerst de Veerstraat en even later de Feiko Clockstraat in Oude Pekela. Beide keren werd een woning beschoten. Neem alstublieft contact op als u een idee heeft wie daarbij betrokken waren en/of wat de aanleiding voor het geweld kan zijn geweest.

Drie dagen later, ’s ochtends vroeg op 13 juli, was een horecapand in Winschoten het doelwit. Beelden van die mislukte beschieting aan het Marktplein ziet u hieronder. Op al deze beelden is dus een lichtblauwe Fiat Punto te zien en een aantal verdachten, van wie sommigen er behoorlijk jong uitzien. Weet of vermoedt u meer over de toedracht, de betrokken personen of de Punto? Vertel het alstublieft; desnoods anoniem.

Deel uw informatie

  • Wie weet of vermoedt iets over de lichtblauwe Fiat Punto? Wie kan daarin hebben gereden op in elk geval 10 en 13 juli 2023? Het kenteken van deze auto lijkt te beginnen met 34, al kan dat in de verte ook lijken op de cijfers 86.
  • Wie heeft een idee wie de personen op de camerabeelden kunnen zijn? De verdachten die op 13 juli ’s ochtends in Winschoten werden gefilmd, oogden erg jong.
  • Wie weet meer over het motief of de aanleiding voor een of meer van de geweldsincidenten? Uw informatie doorgeven kan als u dat wil middels een vertrouwelijk gesprek met het Team Nationale Inlichtingen.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar