Opsporing Verzocht Preloader
alert

De politie is dringend op zoek naar TBS’er Henk Ernst (61). Hij is voor het laatst gezien op maandag 27 juli op de Coolsingel in Rotterdam. Als u Henk Ernst heeft gezien of weet waar hij verblijft, benader hem dan niet zelf, maar neem direct contact op met de politie.

double-arrow

Shishalounge compleet uitgebrand na aanslag

De deuren van shishalounge Mona Lisa aan de Vredebest zijn nog steeds gesloten. De horecagelegenheid brandde na een aanslag op zaterdagochtend 1 juni compleet uit, waarbij mogelijk de brandstichter zelf gewond is geraakt.

 
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Op bewakingsbeelden is te zien hoe de dader rond 06.00 uur vanaf het station richting de shishalounge loopt. In de twee tassen die hij bij zich draagt, zitten vermoedelijk al zijn benodigdheden voor de brandstichting.

Mogelijk gewond door explosie

Door de explosie klapt de brandstichter naar achteren; mogelijk is hij hierdoor gewond geraakt.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Op de beelden daarna zien en horen we hem wegrennen richting de Kattensingel en op de Boelekade. De tassen heeft hij dan niet meer bij zich. Herkent u de man? Bel de politie! Dit kan ook anoniem: 0800-7000.

  • pointer Wie herkent de man op de bewakingsbeelden?
  • pointer Wie heeft de man gezien in de vroege ochtend van zaterdag 1 juni?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Levensgevaarlijk

Door de brandstichting brandde niet alleen de Mona Lisa compleet uit, maar moesten ook zes woningen erboven met spoed ontruimd worden.

Het motief voor de aanslag is vooralsnog onduidelijk. De politie komt graag in contact met iedereen die hier meer over weet.

  • pointer Wie weet iets over het motief voor de aanslag?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar