Straatroof 71-jarige vrouw in een scootmobiel

De politie is op zoek naar twee mannen die op maandag 16 oktober 2017 een 71- jarige vrouw in een scootmobiel hebben beroofd. Van het duo zelf zijn geen bewakingsbeelden maar wel van hun auto. Het kan goed dat ze door Nederland reizen om dit ook op andere plekken te proberen.

update

Veel tips: zo’n 70. Die gingen vooral over de Saab van de daders. Meerdere mensen dachten die Saab op andere plekken gezien te hebben, dat wordt nu uitgezocht, hopelijk leidt dat naar de daders. Blijf opletten alstublieft!

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip dan hier rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Sieraden van hand getrokken

De vrouw was die middag op pad geweest voor de boodschappen. Ze heeft totaal niet door dat de inzittenden in een lichtgrijze auto meer dan gewone belangstelling voor haar hebben. Tot ze de Prins Clausstraat inrijdt. Daar remt de auto af om naast haar te komen. De bijrijder trekt opeens met geweld haar sieraden van haar linkerhand.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Verwondingen

Uiteindelijk ontfermen omstanders zich om de vrouw, die zich in eerste instantie groot houdt. In het ziekenhuis blijkt hoe ernstig ze eraan toe is. De mannen hebben haar letterlijk het vel van haar handen getrokken toen ze de sieraden grepen.

Signalement bijrijder

De man die haar aansprak is getint, heeft een Noord-Afrikaans uiterlijk en is zo’n 40 jaar oud. Hij heeft kort zwart haar en is ietwat kalend. Hij heeft een fors postuur met een dikke buik, een rond hoofd en bruine ogen.

Signalement bestuurder

De bestuurder is ook getint, maar wat jonger, zo’n 30 jaar. Hij is kleiner, ongeveer 1.70 meter. Hij had zwart haar, met een scheiding en aan een kant slag in z’n haar. Hij heeft een slank postuur en wat opviel was dat hij een strakke, dun baardje had vanaf de bakkebaarden langs zijn kaak.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Daders reden mogelijk in een lichtgrijze Saab

Het lijkt er op dat de mannen die maandag 16 oktober in Hoogerheide heel bewust op zoek zijn gegaan naar een slachtoffer. De politie denkt dat ze in een lichtgrijze Saab reden, een diesel en een oude 4-deurs. Het kenteken leek Frans. Ook had de auto destijds vlakbij de bestuurdersplaats een grote ster in de voorruit.

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar