Straatroven binnenstad

Opsporing Verzocht Preloader

Het lijkt alsof één en dezelfde fietsende straatrover hiervoor verantwoordelijk is.

update

Informatie over de dader en zijn opvallende jas is nog steeds zeer welkom, want ondanks de 16 tips is de straatrover nog niet herkend.

De afgelopen anderhalve maand zijn er meerdere straatroven in de Zwolse binnenstad gepleegd. Inmiddels bestaat de indruk dat drie van deze straatroven mogelijk gepleegd zijn door dezelfde dader. Dat is een man op een fiets die zijn slachtoffers eerst een tijdje achtervolgt om vervolgens toe te slaan.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Steenstraat

Op maandag 30 september 2013 rond 22.15 uur wordt een dame (87) door de Steenstraat in Zwolle gevolgd door een man met  een zwarte leren jas en een fiets met fietstassen. Even verderop in de straat, op de hoek met de Waterstraat, grijpt hij haar handtas en gaat ervandoor.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Rodeleeuwsteeg

Twee weken later, op zondag 13 oktober, stelt vermoedelijk dezelfde fietsende dader zich rond middernacht verdekt op ter hoogte van de Halfords op de Melkmarkt. Nu draagt hij een andere jas. Hij heeft een man (51) in het vizier die bij de geldautomaat van de Rabobank geld pint. Via de Oude Vismarkt volgt hij de man naar de Rodeleeuwsteeg en daar bespringt hij zijn slachtoffer, bedreigt hem met een mes en grijpt zijn schoudertas waarna hij ervandoor gaat.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Turfmarkt

Zes dagen later, op zaterdagavond 19 oktober, is er nog iemand door mogelijk dezelfde man beroofd op de Turfmarkt. De dader volgt rond 19.45 uur net buiten het oude centrum een fietsende vrouw (31) en op de Turfmarkt duwt hij haar om en gaat er vandoor met haar handtas.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader

Dit slachtoffer wist de politie te vertellen dat de straatrover een blanke man is van zo’n 40 jaar oud. Op de beelden is te zien dat hij de avond van 13 oktober een opvallende jas met witte banen aan de zijkanten droeg.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Logo

Op zijn rug en linkerborst lijkt een wit logo te zitten. De politie hoopt dat er mensen zijn die mogelijk weten wat voor jas dat is en/of waar deze in de omgeving van Zwolle te koop is.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er getuige geweest van één van de straatroven in de binnenstad van Zwolle?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden en mogelijk in combinatie met zijn opvallende jas en/of de fiets met fietstassen de dader?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet er wat voor jas de dader op 13 oktober droeg en/of waar deze in de omgeving van Zwolle te koop is?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie denkt er ook slachtoffer te zijn geweest van deze fietsende straatrover en heeft dit nog niet bij de politie gemeld?

Kijk ook eens naar