Twee inbraken door vermoedelijk hetzelfde duo

Vermoedelijk dezelfde twee inbrekers zijn eerst in Nijverdal gefilmd en anderhalve maand later in Rijssen. Het is niet uit te sluiten dat ze vaker op pad gaan, mogelijk ook elders in het land.

De politie houdt er rekening mee dat het tweetal in elk geval afgelopen december en januari in de regio verbleef daar in Overijssel, mogelijk op een vakantiepark of camping, maar er zelf niet vandaan komt.

Kluis te zwaar

Op dinsdagavond 13 december ging één van de mannen via een opengebroken raam een huis binnen in Nijverdal, waarna hij voor zijn handlanger de voordeur open deed. Het duo nam uitgebreid de tijd om de woning te doorzoeken en stuitte daarbij op een kluis.

Ondanks hun inspanningen is het de inbrekers niet gelukt de zware kluis mee te nemen. Wel stalen ze een paar oorbellen van een bewoonster. Weet u waar die kunnen zijn – mogelijk werden ze sinds 13 december ergens te koop aangeboden – geef het alstublieft door.

Ruit ingeslagen

Eind januari 2023, op zaterdag de 28e, verschenen vermoedelijk dezelfde twee mannen op beeld achter een woning in Rijssen. Bij dat huis werd een ruit ingeslagen en er bleek een aantal sieraden te zijn meegenomen.

Oorbellen die in december in Nijverdal werden gestolen Preloader
Oorbellen die in december in Nijverdal werden gestolen
Oorbellen die in december in Nijverdal werden gestolen Preloader

Help de politie

Wie weet of vermoedt iets over (een van) de mannen op de beelden?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar