Vrouw (64) dupe van subtiele zakkenroltruc

De zakkenrolster lijkt in eerste instantie behulpzaam, maar gaat er vandoor met de portemonnee van het slachtoffer. Enkele minuten later neemt haar mogelijke handlanger een aanzienlijk bedrag op met de gestolen bankpas.

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

Centraal Station Nijmegen

De 64-jarige vrouw uit Bosnië-Herzegovina wil donderdag 16 november 2017 rond 16.00 uur op de trein stappen, maar heeft te weinig saldo op haar OV-chipkaart. Op het station van Nijmegen vraagt ze een vrouw bij de NS-automaat om hulp.

Behulpzame vrouw

De vrouw helpt vervolgens geduldig. Tijdens het uitleggen van de handelingen staan de twee vrouwen dicht naast elkaar, waardoor de zakkenrolster mee kan gluren naar de pincode.

Tweede uitleg

Na het opladen van de OV-chipkaart vraagt de vrouw behulpzaam of ze de stappen nog een keer door zullen nemen. In de tussentijd pakt ze subtiel de portemonnee uit de handtas van haar slachtoffer.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Pinpasfraude

In de trein ontdekt de vrouw dat haar portemonnee verdwenen is uit haar tas. Maar in slechts enkele minuten heeft een man al een aanzienlijk bedrag van haar bankrekening gehaald.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Mogelijk werkt deze man samen met de zakkenrolster. Wie herkent hem?

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent de man op de camerabeelden?

Signalement zakkenrolster

De vrouw had een net uiterlijk en wordt en jaar of 50 oud geschat. Ze heeft schouderlang bruin haar, een dun postuur en een blanke huidskleur.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent de zakkenrolster aan de hand van het signalement?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de zakkenrolster gezien op station Nijmegen, op 16 november 2017 rond 16.00 uur?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar