Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Weduwe (66) mishandeld en beroofd op begraafplaats

Een mevrouw van 66 is door drie jongeren beroofd en mishandeld terwijl ze het graf van haar man bezocht. Op begraafplaats Jonkerbos vielen twee blanke en een donkergetinte man haar aan op donderdagochtend 26 maart 2020.

update
teaser-date

12-05-2020 20:23

Ondanks de vijf binnengekomen tips, zijn de daders nog niet aangehouden. Heeft u meer informatie? Geef het door.

Ook een kleinzoon van het slachtoffer ligt op Jonkerbos begraven. Mevrouw komt al 35 jaar geregeld op de begraafplaats om de graven van overleden dierbaren te bezoeken en te verzorgen.

Slaan en schoppen

Die ochtend van 26 maart passeert de vrouw op de begraafplaats drie jonge mannen die bij een boom staan te praten. Wanneer ze rond 09.15 uur bij het graf van haar man is, staat het drietal ineens vlak achter haar.
Ze schreeuwen tegen het slachtoffer dat ze haar geld willen. Wanneer de vrouw haar tas afgeeft, vinden ze de inhoud ervan kennelijk niet genoeg. Ze slaan en schoppen de vrouw, zelfs wanneer zij al op de grond ligt.

Ik heb hier een mevrouw zitten en die is door twee jongens neergeslagen, bespuugd en 40 euro afhandig gemaakt. Dat is bij het graf van haar man gebeurd.”

Uit 112-melding door beheerder Jonkerbos 

Beschrijving daders

Mevrouw heeft haar belagers goed kunnen omschrijven. De oudste schat zij 22 of 23 jaar oud. Hij zou op de uitkijk hebben gestaan terwijl de andere twee het slachtoffer beroofden. Deze man is blank en had een lichtblauwe spijkerbroek aan en een zwart leren jasje.
De jongste dader is vermoedelijk rond 16 jaar oud en heeft een donkere huidskleur. Hij reed op een rammelende, zwarte omafiets. Hij droeg donkerkleurige kleding, waaronder een zwarte, gebreide muts.
Dader 3 wordt 17 à 18 jaar oud geschat. Hij is blank en droeg een rode sjaal voor zijn mond. Behalve zijn witte petje had hij donkerkleurige kleding aan.
Alle drie de jonge mannen spraken accentloos Nederlands.

Begraafplaats Jonkerbos in Nijmegen Preloader
Begraafplaats Jonkerbos in Nijmegen
Begraafplaats Jonkerbos in Nijmegen Preloader

Weg door Jonkerbos

De twee mannen die het slachtoffer mishandelden, vertrokken samen op de rammelende omafiets richting de Weg door Jonkerbos. De man die op de uitkijk had gestaan, rende waarschijnlijk achter hen aan. Mogelijk zijn zij iemand opgevallen.

Help de politie

  • Wie heeft iets gezien van de mishandeling en/of heeft een idee wie de daders kunnen zijn?
  • Wie heeft de drie jongens gezien die ochtend van donderdag 26 maart, rond 09.15 uur, in de omgeving van begraafplaats Jonkerbos?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun het slachtoffer

U kunt via onderstaande link de 66-jarige vrouw een bericht sturen.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar